• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Rahvasaadikute esindustasule kulub miljoneid kroone aastas

  Enamik rahvasaadikuid ei tea oma esindustasu suurust ega oska selgitada, milleks nad seda kulutavad.

  ?Esindustasu mõistet pole lahti seletatud,? selgitas Merje Meisalu Riigikogu teabekeskusest.
  Sama kinnitas presidendi kantselei pressiesindaja Ester ?ank pärast konsulteerimist juristidega. ?Sisuliselt on tegemist palgalisaga, mille kulutamise kohta pole vaja esitada mingeid aruandeid ning mis on tulumaksuvaba,? lisas ?ank.
  Tänavu on Riigikogu liikmeile makstud esindustasu kokku 4,7 miljonit krooni. Aasta lõpuks ulatub summa seitsme miljoni kroonini. Riigikogulane saab igakuiselt 5000?6000 krooni esindustasu, mis on võrreldav Eesti keskmise palgaga. Enim saab spiiker Toomas Savi, kes pani septembris maksuvabalt taskusse 7500 krooni.
  Eesti Päevaleht küsitles eile 24 ehk ligi neljandikku Riigikogu liikmeist, kellest enamik on saanud sel aastal esindustasuks juba 40 000?50 000 krooni. Enamikul neist polnud täpset aimu selle tasu suurusest.
  Veelgi suuremates raskustes oldi selgitustega, millisteks esindusfunktsioonideks see raha kulus. Põhiosas väideti, et selle üle arvet ei peeta. Suurimate väljaminekutena mainiti telefonikõnesid ja transpordikulusid. Samas hüvitatakse aga riigikogulaste transpordikulu ka eraldi.
  Mitu rahvaesindajat nimetas külaliste restoraniarvete kinnimaksmist. Lisaks öeldi, et raha kulus lilledele ja kingitustele. Mitu neist tunnistas raha kasutamist valimiste-eelseteks kohtumisteks ja propagandaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.