Peeter Stamberg • 30. oktoober 2002 kell 8:44

Euroopa suurim telekomiseadmetootja sai kuuenda järjestikkuse kvartalikahjumi

Euroopa suurim telekommunikatsiooniseadmete tootja Alcatel teenis kolmandas kvartalis 1,35 mld eurot (21,1 mld krooni) kahjumit.

Kolmandas kvartalis saadud kahjum oli juba kuues järjestikune kvartalikahjum, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Kahjumi hulgas oli 1,1 mld euro (17,2 mld krooni) eest maha kandmisi ja provisjone arvestamaks klientide raskusi ja töökohtade vähendamisi, ütles firma finantsjuht Jean-Pascal Beaufret pressikonverentsil.

Möödunud aasta samal perioodil sai ettevõtte 558 mln eurot (8,73 mld krooni) kahjumit. Müük kukkus 38 protsenti.

Kolmandas kvartalis kukkus müük 3,51 mld dollarile (54,9 mld kroonile). Analüütikud olid prognoosinud müüki 3,69 mld euro (57,7 mld krooni) eest.

Lisaks müügile oli analüütikute ootustest kehvem ka maksude-eelne kasum. Alcateli maksude-eelne kahjum oli 227 mln eurot (3,55 mld krooni), analüütikute prognoos oli aga 203,8 mln eurot (3,19 mld krooni).

Alcatel, nagu ka ta konkurendid Lucent Technologies, Nortel Networks ja Ericsson, kannatavad nõudluse languse all, kuna peamised kliendid, sideoperaatorid tegelevad pigem võlakoormuse vähendamise kui võrgustiku laiendamisega.

Neljandas kvartalis loodab Prantsusmaa Alcatel kasvatada käivet võrreldes kolmanda kvartaliga vähemalt 10% võrra, ütles Beaufret. Tema sõnul on Alcatel kindel, et järgmisel aastal saadakse maksude-eelset kasumit.

Positiivsed prognoosid on Alcateli aktsia hinda Pariisi börsil kergitanud kella 10.40ks 14,05 protsendi võrra 4,22 eurole.

Hetkel kuum