Inge Rumessen • 30. oktoober 2002 kell 12:07

EVK on teeninud II sambalt juba ligi 60 000 krooni

EVK kogub erinevaid makseid nii II samba pensionifondi valitsejatelt, kui ka kontohalduritelt.

Fondivalitsejad peavad tasuma EVK-le osakutasu 0,002% osakute emissioonimaksust kuus. Nelja kuu kokkuvõttes laekus sellest 13 000 krooni. Lisaks kandmistasu väljalaskmise ja tagasivõtmise korral 50 senti inimese kohta, kokku 36 000 krooni.

Kontohaldurid tasuvad EVKle fondi vahetamise tasu 50 krooni, valikuavalduse muutmiselt 40 krooni ja alates möödunud esmaspäevast ka valikuavalduse tasu 20 krooni. EVK tegevdirektori Kaidi Oone sõnul oli nendelt saadud summa suhteliselt väike. Päringutasudelt aga kogunes 7000 krooni.

?EVK on ainuke register Eestis, kes peab end ise majandama. Ülejäänud registrid saavad riigilt dotatsiooni,? selgitas Oone.

Hetkel kuum