Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hüvitusfond võtab Tartu ärikuningatelt majad

  Möödunud nädalal ilmus ajalehtedes kuulutus Tartu konservitehase ASi Salvest põhiosaniku Veljo Ipitsa suvila müügi kohta Pangodi järve ääres ning temale kuuluva majaosa müügi kohta Tartus Sanatooriumi tänaval. Võlgade katteks läheb müüki Vambola Kolbakovile kuuluv korter Põlvas.
  Ipitsa ja Kolbakovi võlad ulatuvad paari aasta tagusesse aega, mil nende firmad olid Jõgeva külje all asuva õlitehase ASi Werol Tehased suurosanikud. Ipits käendas ASi WT Tärklisetööstus laenu ja Kolbakov ASi Lõunatööstus laenu Hüvitusfondilt. Kokku on Ipitsa võlg koos viiviste ja intressidega 2,9 miljonit, Kolbakovi oma 1,3 miljonit.
  Ipits ja Kolbakov pole seni nõustunud laenu tagasi maksma. Seetõttu andis Hüvitusfond asja kohtusse ja sai õiguse raha välja nõuda. Kolbakovi vastu on algatatud eraisiku pankrotimenetlus. Ipitsa suhtes pole Hüvitusfond veel eraisiku pankrotti taotlenud, aga see samm on plaanis ette võtta, kui suvila ja majaosa müügist piisavalt raha ei laeku.
  Ipits peab Hüvitusfondi nõuet vaenulikuks. Nädala algul ütles ta, et Hüvitusfondist on raha välja kantinud hoopis fondi juhid. Sama kinnitas Kolbakov. ?Hüvitusfond on hukanud ettevõtte,? kommenteeris Kolbakov ASi Werol Tehased tegevust. ?Kahju on sada miljonit krooni. Politsei peaks asja uurima.? Täpsemalt ei soovinud Kolbakov asjast rääkida. ?On teatud kahtlused,? ütles ta vaid.
  Ipitsa ja Kolbakovi viha on arusaadav, sest viimastel aastatel pole nad raha Werolisse juurde pannud ja sellega seoses on nende osa ettevõttes kukkunud 1 protsendini. Hüvitusfond on ettevõttesse pannud üle 100 miljoni krooni, viimane kord möödunud nädalal.
  Veljo Ipits on Tartus Reformierakonna üks juhtfiguure ja valiti edukalt Tartu volikokku. Suurelt osalt temale kuuluva konservitehase ASi Salvest käive on 70 ja kasum 10 miljonit krooni. Ipits on lubanud oma suvila ja majaosa ise välja osta, võttes selleks tuttava kaudu Ühispangast laenu. Kolbakovi seis on keerulisem, sest tema ASi Imbi äriimpeerium on kokku varisenud. Kolbakovi pankrotiprotsessis on tema vastu esitatud nõudeid kokku 40 miljoni krooni eest, neist suurim Hüvitusfondi oma. Kolbakovi pankrotihaldur Kaupo Piir ütles, et mehelt midagi eriti saada pole, sest talle kuulub ainult kahetoaline korter Põlvas, mis maksab paarkümmend tuhat krooni.
  Hüvitusfondi juht Madis Raidma ütles, et Ipitsa ja Kolbakovi süüdistused ei pea pika. Tema sõnul oli ettevõtte strateegia algul savijalgadel ja tehas töötas poole võimsusega. Samuti oli tehtud vale turuarvestus, sest õliturg pöördus odavama sojaõli kasuks. Probleeme oli ka tooraine hankimisega, tänavu oli esimene aasta, mil tooraine on ette varutud.
  Raidma sõnu kinnitas ka Weroli juht Raul Kastan. Tema sõnul realiseerus Weroli äriidee pikema ajaga ja mingit raha väljakantimist pole toimunud. Praegu toodab ettevõte ärikasumit ja leitud on õiged kliendid. Kui möödunud aastal tõi ettevõte 22 miljonit kahjumit, siis tänavu kahaneb kahjum poole väiksemaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Telia tehnoloogiajuht: peame peeglisse vaatama ja soolised stereotüübid murdma
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
Tehnoloogiaettevõtted saavad aidata kaasa soolise ebavõrdsuse vähendamisele, soodustades naiste töötamist IT-sektoris, kirjutab Telia tehnoloogiadirektor Andre Visse.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Euroopa Liit kehtestas viimaks Vene naftale hinna ülempiiri Uuendatud: USA kehtestab sama ülempiiri
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.
Pärast pikki vaidlusi otsustas Euroopa Liit kehtestada Vene toornaftale hinna ülempiiri 60 dollarit barrel. USA teatas samuti ülempiiriga ühinemisest.

Olulisemad lood

Akkerman üritab piiriülese kaubanduse käibemaksuauku lappida
Rahandusminister Annely Akkermann saatis kooskõlastusringile käibemaksuseaduse muudatused, mille tulemusel hakkab maksuhaldur kvartaalselt saama andmeid piiriüleste maksete kohta ja paraneb käibemaksulaekumine.
Rahandusminister Annely Akkermann saatis kooskõlastusringile käibemaksuseaduse muudatused, mille tulemusel hakkab maksuhaldur kvartaalselt saama andmeid piiriüleste maksete kohta ja paraneb käibemaksulaekumine.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.