• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid otsivad suunda

  Pärast kolmanda kvartali majandustulemuste avaldamise voolu vaibumist on USA turud alustanud täna taas suuna otsimisega.

  Tund peale börsi avanemist liikus Dow Jones tööstuskeskmine 8385 punktil ehk 0,2% ning Nasdaqi koondindeks 1316 punktil ehk 1,2% kõrgemal kui eile õhtul.
  Makromajandustulemused, mille taktikepi all peaks börsid lähitulevikus liikuma pole senini veel suutnud investorite usaldusväärsust õõnestada.
  Siiski peetakse nii möödunud nädalal reedel avaldatud USA kestvuskaupade tellimuste kiiret langust kui ka teisipäeval avaldatud tarbijausaldusindeksi kehva näitajat selgeks märgiks, et majandusega pole olukord kuigi kiita.
  Osade strateegide arvates võib turgu hoida ootus, et kehvad majandusindikaatorid võivad järgmise nädala kolmapäeval panna USA Föderaalreservi mõtlema baasintresside alandamise peale. Ning mitte 0,25% vaid koguni 0,50% võrra.
  Alates möödunud aasta detsembrist seisab USAs baasintressimäär 1,75%-l ehk viimase neljakümne aasta madalaimal tasemel.
  See nädal avaldab USA veel oma esialgse kolmanda kvartali SKP kui ka oktoobri töötute arvu numbri.
  Ettevõtete poole pealt on täna negatiivselt alustanud Wal-Mart Stores. Nimelt alandas investeerimispank Goldman Sachs jaekaubandusgigandi reitingut, öeldes et kättevõidetud tasemetelt on väärtpaberil jäänud vähe ruumi ülesronimiseks.
  Väärtpaber liikus tund peale börsi avanemist 3,6%, tasemel 54,45 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.