• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dow tööstuskeskmine tõusis oktoobris 10,6%

  Dow tööstuskeskmine tõusis suure kõikuvusega oktoobris 10,6%.

  Dow tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> langes eile 0,36% 8397,03 punktile. S P 500 <GR#US.^SPC> langes 0,56% 885,76 punktile. Nasdaq <GR#US.^IXIC>
  tõusis 0,23% 1329,75 punktile.
  Aktsiaturg tõusis eile börsipäeva alguse järel üllatuslikult, kuigi kolmanda kvartali majanduskasv tuli oodatust oluliselt kehvem. Analüütikud võtsid nägemuse, et kuna majandus kasvas nende ootustest kehvemini, siis alandatab USA Keskpank intresse. Investoritele meeldiks intressialandamine ning aktsiaid tormati ostma. Pärastlõunal toimus aktsiate müümine. Aktsiaid müüdi vaatamata sellele, et turul ei toimunud mingit fundamentaalset muutust.
  Kütusetootjate aktsiad lõpetasid päeva miinuses. ChevronTexaco aktsia <GR#US.CVX>
  langes 5,28% 67,63 dollarile. Analüütikud alandasid aktsia soovitust ja kasumiootusi, kuna firma ei suutnud täita kolmandas kvartalis ootusi. Firma süüdistas oma tulemustes kehva marginaali ja 1,5 mld dollari mahakandmist seoses oma osalusega Dynegy?s <GR#US.DYN>.
  Dynegy aktsia kukkus 13,92% 0,68 dollarile tänu ChevronTexaco uudisele ja suure kolmanda kvartali kahjumiga.
  ExxonMobil <GR#US.XOM> lõpetas päeva 1,23% miinuses 33,66 dollaril, vaatamata ootusi ületanud kvartalitulemustele. Aktsiale mõjus halvasti kasumivõtmine ja maaklerite ettevaatlikud kommentaarid.
  NYSEl enimkaubeldud aktsia Lucent <GR#US.LU> tõusis 2,5% 1,23 dollarile. AFX andmetel ütlesid maaklerid, et turg on juba arvestanud hinda sisse uudise firma võimalikust raamatupidamise uurimisest USA väärtpaberijärelevalve poolt.
  Xeroxi aktsia <GR#US.XOM> tõusis 6,24% 6,64 dollarile veetuna konkurendi Canoni tugevatest tulemustest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Dow ja S&P 500 tõusid uute rekorditeni
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Dow Jonesi ja S&P 500 indeksid tõusid täna uute rekorditeni, tulemuste hooajal saab see nädal olema hooaja üks aktiivsemaid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.