• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa stabiilsuspakt on suures ohus

  Euroopa kasvu- ja stabiilsuspakt on suuremas ohus kui kunagi varem.

  Nii väidavad esmaspäevases Äripäevas Harvardi Ülikooli majandusprofessor Alberto Alesina ja Bocconi Ülikooli majandusprofessor Francesco Giavazzi. Isegi Euroopa Komisjoni president Romano Prodi nimetab pakti ?rumalaks? ja tal võib suuresti õigus olla, väidavad nad.
  Eelmisel suvel, kohe kui selgus, et Saksamaa suurenev eelarvepuudujääk võib ületada stabiilsuspakti ülemmäära, lükkas kantsler Schröder riiklike kulutuste vähendamise asemel edasi juba väljakuulutatud maksude alandamise. Prantsusmaa valitsus, soovimata vähendada oma paisunud riiklikku sektorit, näitab nüüd pikka nina stabiilsuspaktile ja selle täideviijatele Euroopa Komisjonis, öeldes, et riigi prioriteedid erinevad pakti omadest. Nüüd on küsimus selles, kas stabiilsuspakt suudab üle elada EL kahe suurema riigi vaenulikkust, kirjutavad Alesina ja Giavazzi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.