• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Venemaa: ?eremetjevo lennujaama direktor skandaalne vallandamine

  ?eremetjevo lennujaama direktorite nõukogu vallandas tagaselja ?eremetjevo peadirektori Sergei Beljajevi, kirjutab Vedomosti.

  Teda süüdistatakse 14 mln rubla halbade laenude andmises, lennujaama halvas ettevalmistamises talveks ja muudes organisatsioonilistes möödalaskmistes.
  Peadirektori kohusetäitjaks sai Jevgeni Bahtejev, kes vallandati kuu aega tagasi Beljajevi poolt ühekordse jämeda töökohustuste mittetäitmise tõttu.
  Nagu rääkis Vedomostile allikas ?eremetjevost, ei olnud laupäeval toimunud erakorralisel direktorite nõupidamisel punkti haiguslehel viibiva peadirektori tagasiastumisest.
  Ühe ettekandjana astus ootamatult üles Riikliku Tsiviilennuameti GSGA juht Aleksandr Nerjadko, kelle kõnest selgus, et Beljajevi meeskond kukutas läbi selle aasta lennujaama rekonstrueerimis- ja tehnilise ümbervarustuse, samuti talveks valmistumise programmi.
  Nerjadko järel võttis sõna direktorite nõukogu juht, Venemaa majandusarengu minister German Gref, kes tegi ettepaneku tagandada Beljajev tema ametikohalt.
  Allikas Venemaa valitsusest teatas Vedomostile, et tagandamine oli kooskõlastatud peaminister Mihhail Kasjanoviga. Riigiametnikele ei mahtunud pähe, et Beljajev vabastas töölt asetäitjaid direktorite nõukoguga kooskõlastamata. Allika sõnul esindas üks vallandatutest Venemaa Julgeolekuteenistust FSB.
  Vallandamised toimusid kuu aega tagasi, oktoobris kontrollis aga revisjonikomisjon Beljajevi tegevust. Selle tulemused pole veel kinnitatud, kuid olid juba Grefi laual. Komisjon leidis, et Beljajev andis 7 lennuvälja juhtkonda kuuluvale isikule sh pearaamatupidajale ja juristile laenu kokku 14 mln rubla ehk 7 mln krooni ulatuses 10ks aastaks (aastaintress 14%, trahvisanktsioonid laenu mittetagasimaksmisel 0,5% aastas, üks lepingupunkt välistas kohtu kaudu raha tagasisaamise).
  Aleksandr Beljajev on Venemaal tuntud majandustegelane. 1995 sai ta näiteks Riikliku Asjadevalitsuse juhiks, vahetades seal välja Anatoli T?ubaisi, ning jätkas selles ametis massilist erastamisprogrammi. Pärast ta lahkumist 1988 esitasid õiguskaitseorganid talle süüdistuse ametiseisundi kuritarvitamises, kuid poole aasta pärast kohtuasi suleti.
  <#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2002/11/04-55-01.html>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.