Inno Tähismaa • 6. november 2002 kell 10:58

Norrasse uimasteid vedada üritanud leedulane läheb Eestis kohtu ette

Tolliamet andis kohtusse kriminaalasja, milles asub süüdistavana kohtu ette Eesti kaudu narkootikume Norrasse vedada üritanud Leedu kodanik.

Tolliameti teatel pidasid Ikla tollipunkti ametnikud 23. septembri õhtupoolikult kinni sõiduauto BMW, milles kaasreisijana sõitnud 18-aastase Donatase riiete alt avastati keha külge teibitud lame kilepakend ligi ühe kilo metamfetamiiniga.

Sellega avastused ei piirdunud. Nimelt anti peale tolliläbivaatust mehele tema riided ja toiduained arestimajja kaasa. Rutiinse kambrikontrolli käigus avastasid arestimaja töötajad mõne aja pärast kambrist kilepakendi kokkupressitud ha?i?iga. Selgus, et Donatas oli enam kui sada grammi ha?i?it juba Leedus grillkana sisse peitnud.

Tolliuurijad esitasid leedulasele süüdistuse narkootikumide salakaubaveos ning narkootilise aine omamises. Eeluurimisel tunnistas Donatas ennast täielikult süüdi ning tema suhtes langetatakse otsus lihtmenetluse korras.

Hetkel kuum