• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fedi intressikärbe nõrgendas dollarit

  Kolmapäeva õhtul alandas USA keskpank üllatavalt tugevalt intressi, mis nõrgendas USA dollari kurssi. Euro kurss tugevnes eile kell 17.25 1,0044 dollarile, mis teeb dollari kursiks kroonides 15,5781.
  Fedi otsus näitas valöuutaturu osalistele, et USA majanduse olukord on oodatust halvem. Aktsiaturul oodatakse pidevalt kasvu, eeldades, et firmad kasvavad ja ka aktsiate hind peaks raha suhtes kasvama. Valuutaturgudel sellist pideva kasvu eeldust pole. Valuutakurssi mõjutavad paljud erinevad faktorid. Valuutaturu vahendusel liigub palju kuuma raha sinna, kus tootlus kõrgem võrreldava riski juures (hoiustesse, võlakirjadesse, aktsiatesse). Eile kasvas raha hoiustamisel vahe euro kasuks. Näiteks võeti eile rahvusvahelisel rahaturul ühe ja kolmekuulisi hoiuseid dollarites vastu 1,25 intressiga, samas kui sama tähtajaga eurointress oli 3,19 .
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.