• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intressikärbe võeti vastu negatiivselt

  USA aktsiaturg kukkus eile börsipäeva alguses nii USA keskpanga oodatust agressiivsema intressi alandamise tõttu kolmapäeval kui ka Cisco käibehoiatuse mõjul.
  Kui tavaliselt on intressi alandamine olnud aktsiaturule positiivne signaal, siis seekord otsustasid investorid müüa aktsiaid. Kuigi turg ootas intressi alandamist kui positiivset sammu, pole ükski asi liiga suures koguses hea. Turg luges sellest välja sõnumi, et USA majandus on arvatust palju kehvemas seisus. Halvenenud majandusolukorra kohta oli tulnud makronäitajaid ka varem, kuid siis ei peetud neid aktsiate ostu eufooria käigus olulisteks.
  Madalamad intressid ei aidanud eile isegi kõige intressitundlikumaid aktsiaid, nagu pangaaktsiad ja ehitusaktsiad, mis kukkusid samuti. Langevad aktsiad edestasid tõusjaid nii Nasdaqil kui ka New Yorgi börsil. Eile kell 18 oli Dow Jonesi tööstuskeskmise 30 aktsiast plussis vaid kaks.
  Mainekaimas, Dow Jonesi tööstuskeskmises, oli suurim kukkuja pangaaktsia JPMorgan Chase, kellele oleks intressi alandamine pidanud olema eriti soodne. Panga kohta liikus kõikvõimalike kuuldusi, alates derivatiivikahjumitest ja lõpetades laenukahjumitega. Pank lükkas need ümber, kuid turg ei kuulanud teda. Kella 18ks oli aktsia kukkunud 5,3 protsenti, 20,90 dollarile.
  Parem polnud olukord ka Euroopa peamistel aktsiaturgudel, kus Briti ja Euroopa Keskpank otsustasid intressid jätta varasemale tasemele. Saksamaa aktsiaindeks DAX oli 4,6protsendise kukkumisega veel suuremas miinuses kui USA peamised indeksid. Prantsusmaa CAC-indeks oli 3 ja Briti aktsiaturg pool protsenti miinuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
WeWork jõudis teisel katsel New Yorgi börsile
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
NYSE börsil alustas täna kauplemist kontorirentija WeWork, mille kahe aasta tagune esimene katse aktsiaid noteerida lõppes fiaskoga.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.