• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liitri bensiini müümine maksab üks kroon

  Ühe liitri autokütuse müümine Eesti mehitatud tanklates maksab vähemalt ühe krooni, kinnitab AS Eksar Transoil juht Märt Mägi.

  'Alla kroonised kulud ei tule kõne allagi, seda tingivad juba töötajate palgad ja vältimatud tasud kõiksugustele kontrollidele,' sõnas Mägi. 'Ja alati tekivad mingi suure koguse väiksemateks jaotamisel teatavad kaod.'
  Kroonile liitri kohta on müügikulusid omavahelises vestluses hinnanud ka teised müüjad. Kulud liitri müümisele automaattanklas on umbes 30 senti madalamad, mis tingib ka kütuse madalama nn postihinna.
  Mitmed suuremate jaemüügikettide esindajad ei soovinud oma kulusid kütuseliitri müügile aga avalikustada. 'Eriti ei tahaks me seda teha praeguse konkurentsivõitluse tingimustes,' sõnas Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik. Ka Hydro Texaco Eesti juht Andres Kivistik ütles, et nende firmas on kulud liigitatud konfidentsiaalse informatsiooni hulka.
  Märt Mägi luges konkreetseid müügikulukulusid sõltuvaks bensiinijaama investeeritud rahast. 'Loomulikult peab viie-miljoni-krooni-jaama omanik tegema teistsuguseid arvestusi kui poole-miljoni jaama omanik,' rääkis ta.
  Paljude väljaspool suuri linnu asuvate tanklatega Eksar-Transoili juht rääkis ka, et osa maatanklaid langeb konkurentsist välja ja maatanklate omavaheline kaugus suureneb. 'Kui varem asus üks tankla teisest 10-15 kilomeetri kaugusel, siis nüüd tõuseb vahemaa 20 kilomeetrini,' lausus Mägi. 'Ka käivad paljud maainimesed linnas tööl ja tangivad sealt.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.