• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil oli väike ja ühtlane aktiivsus

  Reedene päevakäive oli Tallinna börsil 2,7 mln krooni, kusjuures kauplemine eri aktsiatega oli väga ühtlane.
  Üle 100 000kroonise käibega sai hakkama seitse väärtpaberit. Põhinimekirja aktsiatest oli väikseim käive Eesti Telekomi aktsial (205 000 krooni), suurim aga Merko Ehituse aktsial (757 000 krooni). Viimase hind kerkis ka uuele rekordtasemele, 79,33 kroonile. Ülejäänud aktsiate käibed jäid nende kahe vahemikku.
  Põhinimekirja aktsiatest kallines enim (0,92 protsenti) Kaubamaja aktsia, ainus langeja oli Hansapanga aktsia, mille hind langes 0,57 protsenti, 217,74 kroonini.
  Soome majanduslehe Kauppalehti lisalehe Saldo poolt tehtud uuringu kohaselt on Soome börsiettevõtetest parimad need, kes tegutsevad muu hulgas ka Eestis. Usun, et see uuring peaks soomlaste huvi Eesti börsiettevõtete vastu suurendama.
  Möödunud nädalal toimus Helsingis ka investeerimismess, kus olid esindatud ka Hansapank, Telekom ja teised börsiettevõtted. Kahe sündmuse juhuslik kokkulangemine peaks mingil määral võimenduma. Kui vaadata, mida on teinud viimase kahe aasta jooksul Soome börs ja mida Eesti oma, ei tohiks olla kahtlust, kummasse tasuks praegu investeerida. Aru tuleks saada ka sellest, et Tallinna börs on soomlaste jaoks ikkagi võõras. Ainult omade positiivne kogemus on see, mis paneks soomlasi Eesti börsiettevõtetesse investeerima.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.