Tõnis Oja • 10. november 2002 kell 22:00

Börsil oli väike ja ühtlane aktiivsus

Reedene päevakäive oli Tallinna börsil 2,7 mln krooni, kusjuures kauplemine eri aktsiatega oli väga ühtlane.

Üle 100 000kroonise käibega sai hakkama seitse väärtpaberit. Põhinimekirja aktsiatest oli väikseim käive Eesti Telekomi aktsial (205 000 krooni), suurim aga Merko Ehituse aktsial (757 000 krooni). Viimase hind kerkis ka uuele rekordtasemele, 79,33 kroonile. Ülejäänud aktsiate käibed jäid nende kahe vahemikku.

Põhinimekirja aktsiatest kallines enim (0,92 protsenti) Kaubamaja aktsia, ainus langeja oli Hansapanga aktsia, mille hind langes 0,57 protsenti, 217,74 kroonini.

Soome majanduslehe Kauppalehti lisalehe Saldo poolt tehtud uuringu kohaselt on Soome börsiettevõtetest parimad need, kes tegutsevad muu hulgas ka Eestis. Usun, et see uuring peaks soomlaste huvi Eesti börsiettevõtete vastu suurendama.

Möödunud nädalal toimus Helsingis ka investeerimismess, kus olid esindatud ka Hansapank, Telekom ja teised börsiettevõtted. Kahe sündmuse juhuslik kokkulangemine peaks mingil määral võimenduma. Kui vaadata, mida on teinud viimase kahe aasta jooksul Soome börs ja mida Eesti oma, ei tohiks olla kahtlust, kummasse tasuks praegu investeerida. Aru tuleks saada ka sellest, et Tallinna börs on soomlaste jaoks ikkagi võõras. Ainult omade positiivne kogemus on see, mis paneks soomlasi Eesti börsiettevõtetesse investeerima.

Hetkel kuum