• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Lukumüüjad teevad varaste elu keeruliseks

  Eesti lukumüüjad piiravad korterivaraste tegevust, tuues turule järjest kindlamaid turvalukke ning teadvustades inimestele lukunduse põhitõdesid.

  Aasta lõpus toob AS ASSABalt turule uue, alt üles liikuva konkskeelega lukuraamide sarja Evolution, mis ASi ASSA Balti marketingijuhi Maigi Peeduli sõnul on oma uudsuse poolest revolutsiooniline. ?Suurt, 750kilogrammist jõudu rakendades blokeerub turvaluku keel nii, et seda ei saa lukuraami sisse lükata.
  Konksukujuline keel ei või-malda ust lõõtsana lahti kangutada,? ütles ta. Oma konkskeelse turvalukuga tuli hiljuti turule ka OÜ Vasar. OÜ Vasara juhi Margus Rebase sõnul ei jää Vasara lukk kvaliteedilt alla Abloy ja Assa lukkudele ning lööb konkurente hinnaga, kirjutab Eesti Päevaleht.
  ?Lukk on looma jaoks, varast ei pea ükski lukk,? ütles Eesti Lukusseppade Liidu (ELL) president Aivar Piirisild. ?Oluline on aga võrrelda, kui kaua lukk reaalselt vargale vastu peab ? viis sekundit, viis minutit või viis tundi. Varaste jaoks on see oluline, sest nad valivad enamasti variandi, mis on kiiremini avatav ja tekitab vähem müra,? lisas ta.
  ?Õnneks ei ole Eesti lukuturg enam nii hinnatundlik kui viis aastat tagasi. Inimesed mõistavad, et kaua sa ikka jõuad oma ust ja prügimägesid mõttetult odavate suveniirlukkudega risustada,? ütles ta.
  Fonolukkudega tegeleva AS Balti Fonoekspert OÜ tegevdirektori Toomas Kõutsi sõnul peaksid kõik lukumüüjad omama vastavat sertifikaati ning vastutama oma kauba eest. ?Kui inimene ostab turult odava luku, siis on see tema isiklik valik ja ta saab hiljem süüdistada vaid iseennast. Kui aga ta saab esindusest kehva luku või ebaprofessionaalse paigalduse, siis on juba müüja süüdi,? ütles ta.
  ?Kuna lukustuse teema tuleb ehitusel päevakorda tööde lõppjärgus, kui enamik raha on otsakorral, siis tihtilugu taandatakse lukufirmade pakutavad turvanõuetele ja töökindlusele vastavad lahendused julmalt kõige odavamate pseudolahendusteks, ütles ta. ?Ehitaja jaoks on parimad lukud ja lukusulused sellised, mis peavad ehitisele antava kaheaastase garantiiaja vastu. Hiljem on ehitise omanik sunnitud kogu süsteemi ümber vahetama,? lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
DelfinGroupi aktsia alustas kauplemist järsu kukkumisega Aktsia -8%
Täna algas kauplemine Läti finantsettevõtte DelfinGroupi aktsiatega. Päeva on alustanud aktsia järsu langusega.
Täna algas kauplemine Läti finantsettevõtte DelfinGroupi aktsiatega. Päeva on alustanud aktsia järsu langusega.
Soojaleti plastist toidukarbid saavad suvel külge krõbeda hinnasildi
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Kui valitsus võtab vastu ühekordse plasti vähendamise eelnõu selle praegusel kujul, hakkavad kaupluse soojaleti plastkarbid ostjale raha maksma.
Nortal ostis tüki võlgadega maadelnud idufirmast
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.
Nortal omandas vähemusosaluse küberturvalisuse idufirmas Talgen Cybersecurity, kes võitles veel hiljaaegu ligikaudu 100 000 euro suuruse maksuvõlaga.