11. november 2002 kell 11:46

Finantssektor kukutab Euroopa aktsiaturge

Euroopa börsid alustasid uut kauplemisnädalat langusega, sest investorid kardavad, et Euroopa pangad teatavad sel nädalal halbadest tulemustest.

Frankfurdi börsi DAX indeks oli kella üheks langenud 1,6 protsenti 3028 punktini, Londoni börsi FTSE indeks 1,5 protsenti 3973 punktini. Helsingi börsi ja Stockholmi börsi indeksid olid samuti 1,5 protsendiga miinuses.

Euroopa börside languse eestvedajateks on Shveitsi suured finants- ja kindlustusgrupid Credit Suisse ja Allianz. Shveitsi suuruselt teine pank, Credit Suisse, aktsia hind langes 5,9 protsenti 26,25 Shveitsi frangini, sest analüütikud ennustavad, et neljapäeval oma majandustulemused avaldava grupi kahjum kolmandas kvartalis võib ulatuda 1,5-2 miljardi frangini (16-21 miljardi kroonini).

Samal päeval oma majandustulemused avaldava Euroopa suurima kindlustugrupi Allianz kahjumiks oodatakse 1,5 miljardit Shveitsi franki (16 miljardit Eesti krooni). Allianzi aktsia hind on kukkunud 7,8 protsenti 150,25 Shveitsi frangini.

Sel nädalal avaldavad oma majandustulemused kuus Euroopa suurimat finantsinstitutsiooni. Kindlustussektorit on tabanud samaaegselt kaks lööki. ?Kaotused on nii väljamaksete kui ka investeeringute osas,? kommenteeris kujunenud olukorda uudisteagentuurile Bloomberg investeerimiskompanii Investec Asset Management portfellihaldur Jeremy Podger. ?Mistõttu on raskemat aega raske ette kujutada,? lausus ta.

Hetkel kuum