• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Finantssektor kukutab Euroopa aktsiaturge

  Euroopa börsid alustasid uut kauplemisnädalat langusega, sest investorid kardavad, et Euroopa pangad teatavad sel nädalal halbadest tulemustest.

  Frankfurdi börsi DAX indeks oli kella üheks langenud 1,6 protsenti 3028 punktini, Londoni börsi FTSE indeks 1,5 protsenti 3973 punktini. Helsingi börsi ja Stockholmi börsi indeksid olid samuti 1,5 protsendiga miinuses.
  Euroopa börside languse eestvedajateks on Shveitsi suured finants- ja kindlustusgrupid Credit Suisse ja Allianz. Shveitsi suuruselt teine pank, Credit Suisse, aktsia hind langes 5,9 protsenti 26,25 Shveitsi frangini, sest analüütikud ennustavad, et neljapäeval oma majandustulemused avaldava grupi kahjum kolmandas kvartalis võib ulatuda 1,5-2 miljardi frangini (16-21 miljardi kroonini).
  Samal päeval oma majandustulemused avaldava Euroopa suurima kindlustugrupi Allianz kahjumiks oodatakse 1,5 miljardit Shveitsi franki (16 miljardit Eesti krooni). Allianzi aktsia hind on kukkunud 7,8 protsenti 150,25 Shveitsi frangini.
  Sel nädalal avaldavad oma majandustulemused kuus Euroopa suurimat finantsinstitutsiooni. Kindlustussektorit on tabanud samaaegselt kaks lööki. ?Kaotused on nii väljamaksete kui ka investeeringute osas,? kommenteeris kujunenud olukorda uudisteagentuurile Bloomberg investeerimiskompanii Investec Asset Management portfellihaldur Jeremy Podger. ?Mistõttu on raskemat aega raske ette kujutada,? lausus ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.