• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vedomosti: AvtoVAZi tehas võidakse veel kord seisata

  Eile alustas AvtoVAZis tööd taas peakonveier, mis seisis kaks nädalat, kirjutab Vedomosti.

  Selle ajavahemiku jooksul tootis tehas 27 000 autot vähem, kui planeeritud. Kuid ka sellest jäi väheks - AvtoVAZi ja tema edasimüüjate ladudesse on jäänud umbes 55 000 masinat.
  Planeeritud 770 000 asemel toodab tehas tänavu 747 000 autot. 2001.aastal tootis AvtoVAZ 768 000 autot. Konveieri seiskamise tõttu jääb ettevõttel selle juhtkonna hinnangul saamata umbes 500 mln rubla kasumit.
  13.oktoobril teatati AvtoVAZi pressikeskusest, et enne tehase peatamist oli realiseerimata 77 000 masinat, mis vastab tehase 28 päeva toodangule. Tehase juhtkonnale lähedalseisev allikas nimetas isegi suurema arvu - umbes 82 000 autot.
  Allika sõnul ei lahendanud seisak müügiprobleeme. Toodangu realiseerimist segab tõsiselt konkurents üle 7 aasta vanuste välismaiste kasutatud autode poolt, mida toodi massiliselt sisse vahetult enne neile tollimaksu tõstmist.
  Kui majanduslik olukord ei parane, peab tehas detsembris uuesti konveieri peatama, teatas allikas AvtoVAZist.
  UFG analüütik Jelena Sahnova arvates peab tehas seiskama konveieri vähemalt 3 nädalaks. Sahnova sõnul jääks pärast seda ettevõttele realiseerimata varusid umbes 20 000 autot, mis oleks täiesti normaalne olukord.
  <#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2002/11/11-40-01.html>
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?