• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tervishoius taas järsk hinnatõus

  Oktoobrikuus kasvas Eestis tarbijahinnaindeks (THI) mullusega võrreldes 3,2, mis on meie majanduse kohta madalapoolne kasvutempo. Võrreldes septembriga on kasvutempo siiski mõnevõrra kiirenenud. Septembris kasvas THI 2,7.
  Statistikaameti poolt avaldatud andmete põhjal tuli hinnatõus taas administratiivselt reguleeritud hindade tõusu näol, nimetatud hinnad kallinesid 7,1. Mittereguleeritud hinnad tõusid samas vaid 1,6.
  Iseäranis järsk ? 12,2 ? oli aastatagusega võrreldes oktoobris hinnatõus tervishoius. Kaubagrupiti on aastane hinnatõus tervishoius 46 kuust 45s olnud suurem kui kogu tarbijahinnaindeksi aastane muutus.
  Viimati oli kaubagrupiti üle 10 muutus 2001. aasta detsembris võrreldes aastatagusega, ning taas tervishoius.
  Eluasemekulud kasvasid aastaga 9,4. Oktoobris alanesid tarbijatele hinnad vaid toidu ja mittealkohoolsete jookide kaubagrupis.
  Võrreldes ümbruskonna riikidega on Eesti tarbijahinna 3,2protsendine tõus kiire.
  Põhjanaabrite juures pole veel oktoobrikuu numbreid avaldatud. Soomes oli inflatsioon tarbijahindade näol septembris vaid 1, Rootsis aga 1,9.
  Oktoobris tõusid Lätis tarbijahinnad 1,6. Leedus valitses tarbijahindade osas deflatsioon, ehk hinnad langesid oktoobris mullusega võrreldes 1,1. Lätis kallinesid oktoobris tervishoiuhinnad 3,7 ja Leedus 3,1.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Ülikooli kliinikum paneb plaanilise ravi seisma Terviseameti kriitilise piirini on aega 3 nädalat
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.