ÄP fototoimetus • 13. november 2002 kell 22:00

Tahvelarvuti operatsioonisüsteem muudab töö pliiatsipõhiseks

Pliiatsiga kirjutamine on kohati mugavam, näiteks märkmete tegemisel. Tahvelarvuteid on Eestis veel müüdud vähe, kuid uue operatsioonisüsteemi jaoks sobivaid on sel sügisel rohkelt müügile tulemas mitmetelt tootjatelt. Tahvelarvuteid pakuvad Acer, Fujitsu-Siemens, Hewlett-Packard, Toshiba, Panasonic jt.

Microsofti tarkvara peaarhitekt Bill Gates nimetab operatsioonisüsteemi Windows XP Tablet PC Edition näiteks, kuidas arvutid kohanevad inimese eluviisiga. Loomulik kirjalik suhtlusviis oli ju pliiatsiga kirjutamine, klaviatuur tekkis siis, kui masinatele oli vaja kohandada inimese tekstilist väljendust.

Windows XPle ning Office XPle Tablet PC tarbeks tehtud uuendused võimaldavad digitaalse tindi kasutamist Outlookis, Wordis, Excelis ja PowerPointis. See tähendab, et dokumendile pliiatsiga antud allkiri on arvuti poolt äratuntav.

Microsoftiga teevad koostööd ajalehed, et viia oma väljaanded Tablet PC kasutajatele kättesaadavasse vormingusse.

Tablet PCdele on kättesaadavad 26 erinevat rakendusprogrammi, lisaks Microsoftile ka tootjatelt nagu Adobe, Autodesk, Corel, SAP, ScanSoft jt.

Operatsioonisüsteem Windows XP Tablet PC Edition tuleb ostetava tahvelarvutiga kaasa ja sisaldub selle hinnas.

Autor: ÄP

Hetkel kuum