Ülo Toomsalu • 14. november 2002 kell 7:50

PM: Uusasumid kasvatavad pealinnas uusi ummikuid

Tallinnas on tekkinud uued ristmikud, mida tipptundidel ummistavad äärelinnas või lähivaldades kasvanud uusasumite elanike autod.

Veel kevadel kandis Tallinna vaieldamatult kõige hullema ummikutekitaja tiitlit Tartu maantee ja Järvevana tee ristmik, mis on viimaste kuude jooksul saanud tänu äärelinnas kasvavatele uusasumitele tugevaid konkurente. Viimasteks on iga päev ühtlaselt umbes Pärnu maantee ja ülepäeviti autodest pungil Pirita tee, kirjutab Postimees.

Pärnu maantee ummikud ulatuvad ka Kuku raadio liikluslennukilt vaadates silmapiirini - ajakirjandusmajani kulgeva saba teist otsa võib aimata alles poole Vabaduse puiestee või Männiku tee peal.

Kui Pirita tee esimesed üksikud ummikud algasid juba septembris, siis Pärnu maantee ummistus alles pärast Vabaduse puiestee valmimist novembri alguses.

Hommikustes ummikutes seisvad inimesed jõuavad tööle 20-30 minutit tavalisest hiljem. ?Kolleegid räägivad, et bussides haaravad inimesed korraga nagu käsu peale mobiilid, helistavad tööle ja vabandavad, et jäävad hiljaks,? ütles Kuku raadio hommikuste uudiste tarbeks õhust liikluspilti edastav Ulla Länts.

Septembrist alates liikluslennukiga pilvepiiril tiirutanud ajakirjanik Länts peab linna umbseimaks liiklussõlmeks Tartu maantee - Järvevana tee - Peterburi tee ristumiskohta, kuid tunnistab, et üllatuslikult on pea iga päev umbes ka Pärnu maantee ja Pirita tee. Länts nendib, et näiteks lennuväljale tuleb minna aegsasti ja sealt tagasi saada on veelgi hullem.

Hetkel kuum