• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Telekom poole aasta tipptasemel

  Eesti Telekomi aktsia tõusis reedel Tallinna börsil 83,71 kroonini, mis on väärtpaberi viimase poole aasta kõrgeim tase.
  Neljapäevane kärgatus paari suure Hansapanga aktsiatega tehtud plokktehingute näol, mille tulemusena kujunes börsipäeva käibeks 16 mln krooni, oli reedeks Tallinna börsil unustatud. Päev oli tavapäraselt vaikne ja rahulik.
  Börsi liideraktsiate osas oli näha mõningat positiivsust. Enim jäi silma Eesti Telekomi aktsia, mis tõusis 1,3 ning sulgus 83,71 kroonil (5,35 eurol) ehk tasemel mida nähti viimati selle aasta 20. mail. Hansapanga aktsia kerkis 219,99 kroonini ning Norma 64,93 kroonini. Tõusu vastavalt 1,0 ja 0,2.
  Reedel pärast turu sulgemist oma kvartalitulemused avaldanud Viisnurga aktsia ei tohiks täna kummaski suunas eriti liikuda. Ehkki puidutööstusel on kavas oma tootmine restruktureerida, peaks aktsia enne tõusu ootama ära eelkõige reaalsed tulemused. Ehkki reedel läbis väärtpaber statistika järgi 4,1-se tõusu, jäid väärtpaberi ostu- ja müüginoteeringud päevaga praktiliselt muutumatuks.
  Tõusu pärssivaid põhjuseid hetkel aktsiaturul ei leia. Välisturud on viimase pooleteise kuu jooksul lugenud uudistest välja peamiselt vaid positiivseid signaale ja teinud läbi igati korraliku tõusu.
  Koduturu suunalt soosivad ettevõtete väärtpabereid suhteliselt kobedad III kvartali majandustulemused ja Euroopa Liiduga ühinemise lähenemine, mis on reitinguagentuuride silmis tõstnud Eesti ja siin tegutsevate ettevõtete usaldusväärsust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.