Raivo Sormunen • 17. november 2002 kell 22:00

Telekom poole aasta tipptasemel

Eesti Telekomi aktsia tõusis reedel Tallinna börsil 83,71 kroonini, mis on väärtpaberi viimase poole aasta kõrgeim tase.

Neljapäevane kärgatus paari suure Hansapanga aktsiatega tehtud plokktehingute näol, mille tulemusena kujunes börsipäeva käibeks 16 mln krooni, oli reedeks Tallinna börsil unustatud. Päev oli tavapäraselt vaikne ja rahulik.

Börsi liideraktsiate osas oli näha mõningat positiivsust. Enim jäi silma Eesti Telekomi aktsia, mis tõusis 1,3 ning sulgus 83,71 kroonil (5,35 eurol) ehk tasemel mida nähti viimati selle aasta 20. mail. Hansapanga aktsia kerkis 219,99 kroonini ning Norma 64,93 kroonini. Tõusu vastavalt 1,0 ja 0,2.

Reedel pärast turu sulgemist oma kvartalitulemused avaldanud Viisnurga aktsia ei tohiks täna kummaski suunas eriti liikuda. Ehkki puidutööstusel on kavas oma tootmine restruktureerida, peaks aktsia enne tõusu ootama ära eelkõige reaalsed tulemused. Ehkki reedel läbis väärtpaber statistika järgi 4,1-se tõusu, jäid väärtpaberi ostu- ja müüginoteeringud päevaga praktiliselt muutumatuks.

Tõusu pärssivaid põhjuseid hetkel aktsiaturul ei leia. Välisturud on viimase pooleteise kuu jooksul lugenud uudistest välja peamiselt vaid positiivseid signaale ja teinud läbi igati korraliku tõusu.

Koduturu suunalt soosivad ettevõtete väärtpabereid suhteliselt kobedad III kvartali majandustulemused ja Euroopa Liiduga ühinemise lähenemine, mis on reitinguagentuuride silmis tõstnud Eesti ja siin tegutsevate ettevõtete usaldusväärsust.

Hetkel kuum