• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kallis digimasin

  Üha enam leviv digitaalne koopiamasin pakub rohkem võimalusi kui analoogmasin, kuid on kallim.
  Koopiamasinate juures hakkab digitaaltehnoloogia analoogtehnoloogiat välja tõrjuma. Digikoopiamasinad on kindlamad, neid saab integreerida printeri, skanneri, faksiga ja ühendada arvutivõrku. Analoogmasinate poolt räägib madalam hind. Digitaalse kopeerija kasuks otsustamist abistab ehk asjaolu, et masin on vaiksem ja liikuvaid osasid, mis kuluksid, on vähem. Nimelt ei skaneerita dokumenti korduskoopiate tegemisel iga kord, vaid salvestatakse mällu. Seega on masina pidamine kindlam ja odavam.
  Koopiamasinate kiirused ulatuvad 10 kuni 150 koopiani minutis. Viimane arv on küll tööstusliku paljundamise lähedane ja saavutatakse kahe masina tandemtöö tulemusena. Printeriliides on ühtlasi digitaalse koopiamasina väljund ja võimaldab printida ka A3-formaati, säilitades kiiruse ja erivõimalused (kahepoolne paljundus). Ilma printerita digitaalset koopiamasinat soetada ei ole mõtet. Üldiselt peetakse digitaalse koopiamasinaga prinditud lehte kuni viis korda odavamaks kui tavalise A4- või A3-formaadis laserprinteri lehte.
  Mõned digimasinad annavad kasutajale võimaluse dokumente sorteerida ilma sorterita (lehed asetatakse teineteisest veidi nihutatud pakkidesse või risti-rästi, üks pakk ühte- ja teine teistpidi).
  Digitaalsed koopiamasinad ja suuremad analoogmasinad võimaldavad rakendada koodisüsteemi ? kindlatel isikutel või osakondadel on masina kasutamise koodid. See võimaldab kuluarvestust.
  Eraldi teema on värvilised koopiamasinad. Praegu on nad mustvalgetest märksa kallimad, kuid hind langeb. Üks värvilise koopiamasina kasutusaladest on värvilise logoga firmakirjade ja müügimaterjalide valmistamine. Värvilogosid ja -pilte saab koopiamasinatega teha ka särkidele, kruusidele, pastakatele.
  Kindlasti on oluline koopiamasina garantii ja mõelge ka hoolduslepingule. Täishoolduslepingu korral peab koopiamasina omanik teatama hooldajale kokku lepitud aja tagant koopiate arvu, mida saab teada masina küljes olevalt lugejalt. Selle järgi kujuneb püsitasu, mille eest tehakse kõik vajalikud tööd, st vahetatakse tooner, trummel, detailid.
  Autor: Margus Vaino
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.