Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaanus Marrandi Rapla Dairy asjus: pean mõeldamatuks üksiku ettevõtte toetamist

  'Pean mõeldamatuks mõne üksiku ettevõtte toetamist,' teatab põllumajandusminster Jaanus Marrandi Äripäevale saadetud selgituses.

  Marrandi sõnul ei ole Äripäev teda Rapla DairyŽd käsitletavates artiklites täpselt tsiteerinud ning ta toob selguse mõttes ära lehele antud kommentaari.
  See kõlab nii: 'Päris kindlasti ei pea praegune valitsus võimalikuks elementaarseid konkurentsireegleid rikkuda ja mingisugusele suvalisele ettevõtete reale blanko raha jagada. Sektor tervikuna on madalseisus, kuidas sellest olukorrast välja tulla, on kogu riigi majanduse jaoks oluline küsimus. Siduda seda mõne üksiku ettevõtte toetamisega on äärmiselt vastutustundetu.'
  Eelmine valitsus tegi Marrandi hinnangul vea, jagades riigiabi subjektiivselt valitud piimatööstustele, praegune valitsus ei kavatse seda viga korrata. Ettepanekutega rakendada riiklikke meetmeid (mõningaid elemente ELi piimanduspoliitikast) enne liitumist tulenevalt turu madalseisust on ministri sõnul tulnud välja Piimaliit (esimees Neeme JÕgi), Põllumajandus-Kaubanduskoja piimandustoimkond (esimees Jaanus Murakas)ning Põllumajandustootjate Keskliit (esimees Kalev Kreegipuu).
  Põllumajandusministeerium ei ole ministri sõnul mingil juhul kaalunud mingit piimanduse 'eriolukorra' väljakuulutamist, vaid lubanud esitada valitsuskabinetile detsembris analüüsi piimasektori turuolukorrast ja võimalustest ELiga liitumise eelsel ajal. Küll on tõsiasi see, et piimasektor on olnud juba aasta madalseisus. Tootjate jaoks on olnud toorpiima hind 2.65, mis on Marrandi sõnul väiksem kui omahind. Samuti on vähenenud tootmismahud, samas ELi toetused (ka Eestile arvestatavad kvoodid) lähtuvad otseselt Eesti liitumiseelsest tootmisvõimsusest.
  Lähemalt homselt arvamusleheküljelt.
  Äripäeva juhtkirja piimandussektori toetamise kohta saab lugeda <#siit=http://www.aripaev.ee/mod/online/onl_news.pl?disp=1 ref=1>. Äripäeva uudist, mida Marrandi käsitleb, saab lugeda <#siit=http://www.aripaev.ee/2277/uud_uudidx_227701.html>.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Sõõrumaa: oleme alahinnanud ukrainlaste panust meie majandusse
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
Põim Kama: planeerimine on surnud, elagu tegutsemine
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
Kriisidega käib kaasas üks suur võit. Need vabastavad meid ebapraktilistest harjumustest, struktuuridest ja keerukusest, kasutustest prognoosidest ja strateegiatest, vaikimisi võetud kohustusest ühises liivakastis „korralikult mängida“ ning laiemalt kõigest, mis enam ei toimi, kirjutab suhtekorraldaja Põim Kama.
Kinnisvaraarendaja preemerib aktsionäre dividendiga
Kinnisvaraettevõte Trigon Property Development otsustas maksta aktsionäridele oktoobris dividendi kolm senti aktsia kohta.
Kinnisvaraettevõte Trigon Property Development otsustas maksta aktsionäridele oktoobris dividendi kolm senti aktsia kohta.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tarkvaraidu Klaus kaasas Saksa riskiinvestoritelt 12 miljonit
Rahvusvahelistele suurfirmadele klienditoe teenust pakkuv idufirma Klaus kaasas Saksa riskiinvestoritelt 12 miljonit eurot, et kiirendada müüki ning tootearendust.
Rahvusvahelistele suurfirmadele klienditoe teenust pakkuv idufirma Klaus kaasas Saksa riskiinvestoritelt 12 miljonit eurot, et kiirendada müüki ning tootearendust.

Olulisemad lood

Tänavune viljasaak tuleb parem kui mullu
Selle aasta teraviljasaak kujuneb 18% suuremaks kui möödunud aastal, kuid jääb märgatavalt väiksemaks 2019. ja 2020. aastate rekordsaakidest, teatas statistikaamet.
Selle aasta teraviljasaak kujuneb 18% suuremaks kui möödunud aastal, kuid jääb märgatavalt väiksemaks 2019. ja 2020. aastate rekordsaakidest, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.