• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hinnad töötlevas tööstuses endiselt kerges languses

  Hinnad töötlevas tööstuses endiselt kerges languses, nendib majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tootjahinnaindeksit analüüsides.

  Oktoobris suurenes tööstustoodangu tootjahinnaindeks võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 0,7%, mis oli üksnes 0,1% enam kui selle aasta septembris. Töötlevas tööstuses püsisid hinnad võrreldes eelmise aasta sama perioodiga endiselt languses, ehkki viimased viis kuud on langustempo pidevalt aeglustunud, mis lubab toodete hinnatõusu töötlevas tööstuses ehk järgmise aasta alguseks.
  Võrreldes septembriga suurenesid tootjahinnad kõige enam puidutöötlemises (1,2%). Väike hinnatõus leidis aset ka ehitusmaterjalide tootmises (0,2%), mis põhines eelkõige sisenõudluse suurenemisel. Hinnad alanesid kõige enam, pärast kahekuist tõusu, elektri- ja optikaseadmete tootmises (1,6%). Selle aasta suurima kuise hinnalanguse taga oli välisnõudluse vähenemine.
  Impordihinnaindeks oli pärast viiekuist langust võrreldes eelmise aasta sama ajaga oktoobris taas kergelt plusspoolel. Ekspordihinnaindeks langes võrreldes septembriga 3,8% ning aastane langus oli 9,3%. Kui peale aprillikuud ekspordihinnaindeksis suuri muutusi pole toimunud, siis seekordne langus oli taas põhjustatud peamiselt hindade muutusest elektroonikatööstuses. Samal ajal tõusid ekspordihinnad riietusesemete tootmises ning täppisinstrumentide tootmises.
  Novembris võib oodata tootjahindades samade arengute jätkumist - hindade kasvutempo aeglaselt kiireneb. Mõnevõrra võib pidurdada kasvutempot kütusehindade üle käiv hinnasõda. Suuremat inflatsioonilist survet võib oodata väliskeskkonnast, septembris suurenesid euroala tootjahinnad esimest korda sellel aastal kuises võrdluses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.