Virkko Lepassalu • 22. november 2002 kell 12:16

Transiidiärimees Endel Siff ostis osa ajalehest Estonija

Transiidiäri kaudu tuntud Endel Siff otsustas lüüa kaasa ka ajaleheäris ning ostis eile suure osa Estonijat väljaandva firma aktsiatest.

<pilt#EndelSiff.jpg#Endel Siff#150#188#0> Estonija nädalalõpulehe Vesti teatel korraldas ajalehte väljaandev firma Merliner Holding seetõttu täiendava aktsiaemissiooni.

Oma tehingut kommenteerides teatas Siff, et tema jaoks on tegemist investeeringuga ning suuraktsionärina loodab ta oma ajaleheärist tulu saada. Kirjastuse eesmärk peab Siffi arvates olema anda välja poliitiliselt sõltumatuid ning kõikidele Eesti elanikele huvitavaid ajalehti.

Endel Siff märkis ÄP Onlinele, et täiesti loogilise sammuna järgnes sellele sammule väljaastumine Isamaaliidust, kuhu ta saatis eile enda erakonnast väljaarvamisavalduse. Pikemalt ei soovinud ta hetkel veel tehingut kommenteerida.

Ajalehe teine suuromanik on Oleg Ivanov, kes töötas varem Siffi alluvuses Bekkeri sadama juhina. Oleg Ivanov, kes lahkus töölt sadamas, astus Estonija omanikuks tänavu kevadel, mil Gennadi Ever lehe talle ära müüs.

Hetkel kuum