Ülar Lauk • 22. november 2002 kell 14:54

Venemaa ja USA leppisid Iraagi küsimuses kokku

Vene ametlike isikute sõnul õnnestus neil saavutada Bushi administratsiooniga teineteisemõistmine Vene majandushuvide osas Iraagis.

USA eitab kategooriliselt mingi erikokkuleppe sõlmimist poolte vahel, kuid Ameerika ametlikud isikud tunnistavad, et nad on informeeritud Venemaa kartustest ja võtavad neid oma Saddam Husseini re?iimi kukutamise plaanides arvesse, kirjutas The Washington Post.

Putin on väga pragmaatiline poliitik, ütles Nixon Centre`i, mis tegeleb USA-Venemaa suhetega, president Dimitri Simes. Selle asemel, et püüda segada vältimatut, püüab ta sellest võtta maksimaalset kasu nii riigile kui endale kui poliitikule, rääkis Simes.

Peamiselt kardab Venemaa naftahinna järsku langust pärast ÜRO sanktsioonide tühistamist Iraagi vastu.

<#Inopressa.ru=http://www.inopressa.ru/details.html?id=9965>

<#The Washington Post=http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/articles/A23566-2002Nov21.html>

Hetkel kuum