• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Majaomanikud jäävad abirahata

  Kohalik võim järel saab loa mitte maksta abiraha kinnisvara ja aktsiaid omavatele sotsiaalabitaotlejatele.

  ?Küllalt on juhtumeid, kus väga jõukal järjel inimesed, kel puudub näiteks kindel rahaline sissetulek palgana, küsivad endale toimetulekutoetust,? ütles sotsiaalkomisjoni esimees Toomas Vilosius Eesti Päevalehele. ?Samal ajal omavad nad hulgaliselt kinnisvara, metsa ja väärtpabereid.?
  Detsembri algul Riigikogus lõpphääletusele pandava seadusega tahab kaksikliit seada sisse süsteemi, mis kohustab toetuste määramisel arvestama ka inimeste varalist seisu.
  Uue korra järgi on riigi abile õigus neil, kelle sissetulek pärast eluruumi kulude mahaarvamist ?jääb alla kehtestatud toimetulekupiiri ja kelle vara ei taga piisavaid elatusvahendeid?.
  See säte on kavas jõustada 1. juulil 2003, et sotsiaalminister saaks välja töötada vara hindamise korra ja tingimused. Vilosiuse sõnul muutub kogu senine toetuste maksmise ideoloogia. ?Arvan, et Eestis on aeg see pööre teha, seda on sunnitud tegema enamik riike,? lisas ta.
  Kuigi sissetulekute nappus ei tähenda alati vaesuses virelemist, ei saa abiküsijalt nõuda maja, korteri või isiklike asjade müümist. ?Välistatud pole aga eeldada taotlejalt luksusliku ja kuluka eluruumi vahetamist talle jõukohasema vastu,? leiavad eelnõu autorid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.