• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  SLÕL: Plahvatus Tallinna raudteel võib tähendada mitut Hiroshimat

  Tallinna Tehnikaülikooli teadlaste tehtud riskianalüüsi kavandis seisab, et üheks suuremaks pealinna ohuallikaks on läbi linna kulgev raudtee.

  Teisel pool kaubajaama elav Põhja-Tallinna halduskogu liige ja reklaamiagentuuri Future Media juhataja Henrik Aavik ütleb SL Õhtulehele, et on südameasjaks võtnud kaubajaama Koplist väljaviimise.
  ?Mina tõesti kardan reaalset plahvatust! Näen pidevalt, kuidas täiesti suvalised inimesed üle kaubajaama territooriumi lähevad, konid kahte lehte lendamas. Näen karjade kaupa koolipoisse raudteel mängimas. Palju siis vaja on, et sädemest katastroof võiks juhtuda,? võdistab mees õlgu. Ta teab, et kaubajaamas hoitakse Venemaalt Euroopasse viidavat naftat, diislikütust, bensiini, ammoniaaki. Tagatipuks ka eriti kõrgel temperatuuril põlevat raketikütust.
  ?Päästeameti arvutustele tuginedes võin öelda, et kui 20 rongi jagu keemilisi aineid peaks korraga plahvatama, võiks pauku võrrelda tuumapommi või kahe Hiroshimaga,? teab reklaamimees. ?Teisisõnu ? alles kusagil Nõmmel tunneksin ennast piisavalt turvaliselt.?
  ?Eesti Raudteel pole ju isegi tuletõrjeronge. Kui mingi, esialgu pisem pauk peakski juhtuma, kihutavad päästjad kohale, aga... vaatavad tulekahju lihtsalt pealt,? usub Aavik ja lisab, et parim lahendus on ohtlike vedude linnast väljaviimine. ?
  Tallinna tuletõrje- ja päästeameti asedirektor Karli Sassi tunnistab, et reaalne oht ja risk ohtlikke veoste poolt on olemas. ?Kui seal tõesti peaks suur õnnetus juhtuma, on seda väga keeruline likvideerida. Omade jõududega ei saaks me kohe kindlasti hakkama,? on ta veendunud.
  Ühe kütusega täidetud tsisterni ohuala raadius on 800 meetrit. Elumajad asuvad Kopli kaubajaamast vaid 70-80 meetri kaugusel... Sassi kinnitusel pole jaamas ka piisavalt kustutusvett ning vagunitele ligipääsuga tekib kindlasti probleeme.
  Eesti Raudtee kinnisvaraameti juhataja Peep Pobbul on varem ohujutte ülepaisutatuks nimetanud. ?Ahelreaktsiooni selles mõttes käivituda ei saa, sest süsteemid ja tegutsemiskord, kui midagi juhtub, on paigas,? on ta veendunud. ?Reageerimisajad on läbi mängitud, põhimõtteliselt on kõike võimalik kontrollida. Kataklüsmi toimuda ei saa.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Aktsiaturud on närvilised, peljatakse süngemat stsenaariumi
Aasia turud püüdsid teisipäeval rahuneda pärast paari metsikut päeva ja USA aktsiate järjekordset langust, võlakirjade tootluse tõusu ja valuutaturgude volatiilsust, kuna investorid valmistuvad ülemaailmse majanduslanguse riski suurenemiseks.
Aasia turud püüdsid teisipäeval rahuneda pärast paari metsikut päeva ja USA aktsiate järjekordset langust, võlakirjade tootluse tõusu ja valuutaturgude volatiilsust, kuna investorid valmistuvad ülemaailmse majanduslanguse riski suurenemiseks.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Täna algas DelfinGroupi suuromanike aktsiate müük
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Tänasest saavad investorid Nasdaq Riga börsil teha ostupakkumisi neile DelfinGroupi aktsiaile, mida kaks suuromanikku müüvad.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Taani: Nord Stream 2 gaasitoru lekib ohtlikult
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Taani energiajärelvalve teatel lekib Läänemere põhjas olev gaasitoru Nord Stream 2 ohtlikult; lekke kohas on välja kuulutatud meresõidu keelutsoon.
Mõõduvõtt Snellis: linna katse staadion Sifilt välja osta läks luhta Igamehe spordi eest ei taha enam kumbki maksta
Augustiõhtuid Snelli pargis on ilmestanud üle aia staadionile ronivad pallurid, sest tasuta igamehe spordi aeg vanalinna väljakul on ümber ning linnal spordiplatsi ära osta ka ei õnnestunud.
Augustiõhtuid Snelli pargis on ilmestanud üle aia staadionile ronivad pallurid, sest tasuta igamehe spordi aeg vanalinna väljakul on ümber ning linnal spordiplatsi ära osta ka ei õnnestunud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.