• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sakala: Tulekahjus hukkus 160 siga ja 35 veist

  Pühapäeva öösel hukkus Viljandimaal Viiratsi valla Leemeti talu lauda põlengus esialgsetel andmetel umbes 35 veist ja 160 siga.

  Tuli sai alguse pärast keskööd lauda idapoolsest otsast, kust tugev tuul leegid kiiresti üle kogu puithoone kandis, kirjutab Sakala.
  Leemeti talu peremees Mati Leemet oli tol hetkel laudast teisel pool teed asuvas saunas ja sai toimuvast aimu, kui kuulis laudakatust katva eterniidi praksumist. Ta ruttas koos sõpradega kohale ja koos toimetasid nad hoonest välja 24 veist, kaks hobust ja kolm siga.
  'Saime laudas olla vaid 10-15 minutit, siis lõi ruumi nii suitsu täis, et sees olla enam ei kannatanud,' rääkis talunik.
  Päästeteenistusele tuli tulekahju kohta teate kell 00.39 ning kohale sõitsid kolm Viljandi keskkomando autot ja üks auto Kolga-Jaanist. Viljandimaa Päästeteenistuse andmetel saadi tuli kontrolli alla kella kaheks öösel, kuid üks autodest oli suitsevate laudajäänuste juures pühapäeva õhtuni.
  'Mis põhjusel laut süttis, on veel vara öelda,' lausus päästeteenistuse peainspektor Mati Umbleja, kes pidi esmaspäeval taas sündmuskohale sõitma.
  Peremehe Mati Leemeti arvates on tegemist süütamisega, sest laudas polnud öösel ei voolu ega inimesi.
  Hooned ja loomad olid kindlustamata. Mati Leemet hindab esialgse kahju vähemalt poolele miljonile kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Tallinna börs lükkas Balti indeksi hooga ülesmäge
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
1,56% tõusnud Nasdaq Tallinn lükkas ka Balti koondindeksi Baltic Benchmark üle protsendi kõrgemale.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.