• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA makroandmed kukutasid börse

  USA aktsiad langesid eilse börsipäeva alguses pettumust valmistanud tarbijausalduse ja majamüügi numbrite tõttu.
  Kell 18 oli Dow Jonesi tööstuskeskmine langenud, nagu ka Nasdaqi ja S&P 500 indeks, 1,4 kuni 1,7 protsendi võrra. Dow Jonesi tööstuskeskmisse kuuluvate ettevõtete aktsiatest oli vaid üks ? Eastman Kodak ? plussis. Fototarvete tootja aktsia tõusis 0,24 protsenti, 36,91 dollarini. Suurim langeja oli traktoritootja Caterpillar aktsia, mis oli kukkunud 3,45 protsenti, 47 dollarini.
  Novembris kasvas USA tarbijausaldusindeks 84,1ni oktoobrikuiselt 79,6-lt, kuid tõus oli analüütikute oodatust väiksem. Turul oodati selleks numbriks 85,0.
  Uute majade müük langes oodatust enam: 1,007 miljonini võrreldes septembri 1,021 miljoniga.
  Kolmanda kvartali suuremaks korrigeeritud majanduskasv, mis ületas analüütikute ootusi, ununes investorite seas sootuks. Kolmanda kvartali majanduskasv korrigeeriti varasemalt 3,1 protsendilt 4,0 protsendini. Analüütikud ootasid 3,8 protsendini korrigeerimist.
  Turuosaliste mõtted liiguvad juba vaba päeva ja kalkuni juures. Neljapäeval on tänupühad, mil USA aktsiaturud on suletud. Reedel kaubeldakse USAs vaid pool päeva. Paljud maaklerid on juba enne pühi puhkuse võtnud. Tänupühade nädal on Stock Traders Almanaci järgi CNNMoney andmetel traditsiooniliselt plussis lõppenud (41 juhul 50st).
  Ericssoni aktsia kukkus eile USA aktsiaturu avanemise järel Stockholmi börsil enam kui 9% miinusesse. Kell 18.20 kaubeldi aktsiaga 9,3% miinuses, 8,80 Rootsi kroonil. Ericssoni aktsiast võetakse pärast nädalaid kestnud järsku tõusu kasumit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.