Tõnis Arnover • 26. november 2002 kell 10:29

USA president kavandab uut majanduse ergutamise paketti

Selleks et nõrka majandust uuesti käima saada, tahab president tuleva aasta algul esitada uusi majanduskasvu ergutamise abinõusid.

Sellest teatas eile Bloomberg Newsi andmeil Manchesteris kõnelnud USA rahandusminister Paul O?Neill.

USA majanduse hetkehäda on selles, et osa sektoritel, nagu näiteks kinnisvaraturg ja autotööstus, läheb hästi, osal ? lennukitööstus ja lennundus ? läheb aga väga halvasti. Seetõttu eelistab valitsus majanduse üldelavdamise abinõudele suunatud maksusoodustusi, ütles rahandusminister.

Ministri sõnul näitavad USA majanduse tugevust madal inflatsioon, vähenenud laovarud, 5,7protsendine tööpuudus, kasvavad sissetulekud ja 1983. a peale suurim tööviljakus. See loob AFXi prognoosi kohaselt eeldused USA majanduskasvuks 2003. a teisel poolel 3,5-4,0%.

Hetkel kuum