• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eduka Arengu Foorum: mida saab teha riik kiiremaks majanduskasvuks?

  Villu Reiljani hinnangul peaks riik võtma 3-4 miljardit krooni laenu, Heido Vitsur sellistesse lihtsatesse lahendustesse ei usu.

  'Me väidame, et oleks vaja 6-7 miljardit krooni lisaraha erakordseteks investeeringuteks, 3-4 miljardit laenu oleks vaja võtta,' rääkis Reiljan Eduka Arengu Foorumil arutledes teemal 'Mida riik saab teha kiiremaks majanduskasvuks?'. 'Riik peab vastutuse võtma ja võtma laenu.'
  'Kuulun nende hulka, kes arvavad, et pole lihtsaid lahendusi - et avaldame makse või laename raha ja kõik sujub,' ütles aga Heido Vitsur Keskerakonnast.
  'Me peame ära õppima kolme asja. Peame õppima hindama oma otsuste tagajärgi. Peame õppima kontsentreerima oma raha, sest laenata lõpmatuseni ei saa, makse alandada lõpmatuseni ei saa. Praegu määrime raha laiali,' sõnas Vitsur. 'Peame õppima saama tagasisidet, vaadata, mis toimub. Kui need asjad ära õppime, siis majandus võib kasvada kiiremini.'
  'Samuti peame vaatama oma bürokraatia järgi,' lisas Heido Vitsur. 'Inimene tuleb, miljon krooni taskus ja tahab investeerida, siis seisab notari juures järjekorras, veel kuskil järjekorras, sülitab ja läheb minema.'
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.