Viktoria Korpan • 27. november 2002 kell 10:24

Eduka Arengu Foorum: mida saab teha riik kiiremaks majanduskasvuks?

Villu Reiljani hinnangul peaks riik võtma 3-4 miljardit krooni laenu, Heido Vitsur sellistesse lihtsatesse lahendustesse ei usu.

'Me väidame, et oleks vaja 6-7 miljardit krooni lisaraha erakordseteks investeeringuteks, 3-4 miljardit laenu oleks vaja võtta,' rääkis Reiljan Eduka Arengu Foorumil arutledes teemal 'Mida riik saab teha kiiremaks majanduskasvuks?'. 'Riik peab vastutuse võtma ja võtma laenu.'

'Kuulun nende hulka, kes arvavad, et pole lihtsaid lahendusi - et avaldame makse või laename raha ja kõik sujub,' ütles aga Heido Vitsur Keskerakonnast.

'Me peame ära õppima kolme asja. Peame õppima hindama oma otsuste tagajärgi. Peame õppima kontsentreerima oma raha, sest laenata lõpmatuseni ei saa, makse alandada lõpmatuseni ei saa. Praegu määrime raha laiali,' sõnas Vitsur. 'Peame õppima saama tagasisidet, vaadata, mis toimub. Kui need asjad ära õppime, siis majandus võib kasvada kiiremini.'

'Samuti peame vaatama oma bürokraatia järgi,' lisas Heido Vitsur. 'Inimene tuleb, miljon krooni taskus ja tahab investeerida, siis seisab notari juures järjekorras, veel kuskil järjekorras, sülitab ja läheb minema.'

Hetkel kuum