27. november 2002 kell 11:38

Raamatupidamine: Hea aastaaruanne ei lobise, vaid informeerib

Hea aastaaruanne ei lobise, kuid annab potentsiaalsetele investoritele ning töötajatele olulist infot nagu tootlus ja palgad.

'Kui informatsiooni saab anda edasi ühe lausega, siis ärge jumala pärast tehke seda aastaaruandes nelja lausega,' ütles Rimess MRI juhatuse liige Mati Nõmmiste.

Ettevõtted ei tohiks kippuda aastaaruannetes liigselt lobisema ja esitatud infot kordama, rääkides lugejale ebaolulistest asjadest. Samal ajal ei peaks ka ärisaladusi välja rääkima, mis muudab ettevõtted konkurentidele haavatavaks.

Nõmmiste ei liigitanud infot ettevõttesse paigutatud raha tootluse, palga- ja töötingimuste kohta ärisaladuste hulka, vaid rõhutas, et ettevõte peaks arvestama potentsiaalsete investorite ja töötajatega, keda huvitab ettevõttesse paigutatud raha tootlus, dividendide väljamaksmise kord, töötajatele makstavad palgad ning töötingimused.

Kui aastaaruande lugeja saab sellest teistmoodi aru kui koostaja, pole süüdi mitte lugeja, vaid koostaja, kes ei suutnud infot arusaadavalt edastada.

Hetkel kuum