27. november 2002 kell 8:35

Warren Buffett peab Burger Kingi ostuhuvi jamaks

Investeerimisguru Warren Buffett süüdistas investeerimispankureid väljamõeldud uudises, nagu sooviks tema osta Burger Kingi.

USA suurinvestor teatas, et tal pole mingit huvi kiirtoitlusketi vastu, kirjutas Buffetti sõnadele toetuv majandusajaleht Financial Times.

?Ma peatun seal harva, et hamburgerit süüa ja see on ka kõik,? teatas Buffett.

Uudis, et Buffetti investeerimisgrupp Berkshire Hathaway on huvitatud tehingust kerkis pinnale sel kuul, kui Diageo PLC kiirtoitlustusketi müügitehing jooksis ummikusse. Kui eelnevalt oli see planeeritud müüa Texas Pacific Group poolt juhtivale konsortsiumile 2,26 mld dollari eest, siis nüüd pakkus viimane vaid 1,6 mld dollarit (25 mld krooni).

Kui senini on Berkshire Hathaway pakutud kui võimaliku kiirtoitlusketi ostjat, siis Buffett vastas: ?Ma ei ole kunagi jälginud Burger Kingi. Ma pole uurinud ta raamatupidamisaruandeid ega majandusnäitajaid, investeerimispankurid või keegi on selle loo lihtsalt välja mõelnud?.

Hetkel kuum