Ülo Toomsalu • 28. november 2002 kell 6:31

EPL: Tallinn toetab ajalehte Videvik 150 000 krooniga

Tallinna linnavalitsus annab üleriigilisele ajalehele Videvik 150 000 krooni, kuigi linna finantstalitus rahaeraldust ei poolda.

Talitus oli Videvikule raha andmise vastu seetõttu, et tegemist on üleriigilise lehega, mis peaks toetust küsima pigem vabariigi valitsuselt. Samuti tõi finantstalitus välja tõiga, et dokumentides ei kajastu, kui palju leht üldse raha taotles ning mille alusel võeti toetussummaks 150 000 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tallinna linnavalitsuse meediaosakonna direktor Allan Alaküla põhjendas raha-eraldust vajadusega informeerida linna eakamaid inimesi, sest Videvik polnuks võimeline ilmumist jätkama, lehenumbri hinda tõstmata.

Videviku peatoimetaja Ants Tamme lükkas ümber väite, nagu oleks ajaleht kriisis. Praegu maksab Videviku üksiknumber viis krooni, toetusest ilma jäämine sundinuks Tamme sõnul hinda järgmise aasta alguses krooni võrra tõstma. ?Toetus kulub ära toimetuse töö parandamiseks,? märkis Tamme, ?saame süvendatult tegeleda Tallinna sotsiaalprobleemidega. Pool meie tiraa?ist läheb Tallinna pensionäridele.?

?Sellist tingimust, et ajaleht peab kohustuslikus korras midagi linnavalitsuse nõudel kajastama, rahaeraldusega ei kaasne,? ütles Alaküla, ?aga ajaleht võib seda hea tahte korras teha.?

Tamme kinnitas, et Videvik on neutraalne väljaanne ja teeb koostööd kõikide erakondadega. ?Mina ei kuulu ühessegi erakonda,? lisas Tamme.

Peatoimetaja sõnul on Tallinn toetanud mittetulundusühingut Videvik ka varem, samuti on Videvik toetusi saanud Nõo ja Nissi vallalt.

Hetkel kuum