• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EVK seadus

  Väärtpaberite keskregistri seadus sätestab ajutise väärtpaberikonto avamise neile aktsionäridele, kellel puudub väärtpaberikonto või kes mingil põhjusel ei taha või ei saa avada väärtpaberikontot.
  Sellega seoses lasub kande ja halduskulude tasumine aktsiaseltsil, kes avas ajutise väärtpaberikonto. Siit tekib probleem, kas nimetatud kulud on ettevõtlusega seotud või mitte, kas tuleb tasuda tulumaksu või erisoodustusmaksu.
  Tõenäoline on, et tekivad erinevad tõlgendused. Maksukohustus võib oleneda sellest, kuidas raamatupidamises on kulud kajastatud. Samuti võib tekkida erinevaid tõlgendusi maksustamise osas aktsionärist töötaja ja ettevõttes mittetöötava aktsionäri vahel. Kuna seadus on kehtinud juba pikka aega, võib nii mõnigi aktsiaselts osutuda maksuvõlglaseks.
  Eriti täbaras olukorras on need aktsiaseltsid, kus on palju aktsionäre (endised erastatud ettevõtted, kus töötajad said tööosakute eest aktsionäriks). Kindlasti on sellistes aktsiaseltsides aktsionäre, kelle asukoha kohta puuduvad ettevõttel andmed, inimesed, kes on lahkunud ettevõttest, kolinud teise riiki, surnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.