• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jõululinn Turu

  Kuigi tavaliste inimeste ettekujutus ühendab jõulud eelkõige Lapimaaga, üritab Edela-Soomes asuv Turu linn saada oma osa jõuluturismi hüvedest.
  Turut seob jõuludega aastasadade taha ulatuv traditsioon kuulutada välja jõulurahu. Viimaste aastate jooksul on linn investeerinud suuremal hulgal raha jõuluturismi arendamisse ja kogu detsembrikuu toimub linnas suurejoonelisi jõuluüritusi.
  Turu pikka ajalugu võib näha juba esimesest pilgust kesklinnale, seda hoolimata mitmest linna laastanud tulekahjust.
  Turu vanust loetakse aastast 1229, kui Soome piiskopi asukoht otsustati Turusse viia. Kulus üle 300 aasta, enne kui Helsingi sai linnaõigused ja veel paarsada aastat hiljem hakkas Helsingi linna mõõtmeid saavutama.
  Turu kahe keskse vaatamisväärsuse, toomkiriku ja lossi ajalugu ulatub 13.?14. sajandisse, mis on teiste Soome linnade ajalugu arvestades lausa muinasaeg. Näiteks Helsingi kesklinna uhked ehitised on suures osas pärit 19.?20. sajandist.
  Turus tasub kindlasti külastada läbi linna voolava Aura jõe kallastel asuvaid muuseume, näiteks väärivad vaatamist uue ajaloomuuseumi interaktiivsed näitused.
  Ükskõik millisel aastaajal ja päeval pakuvad mõnusat ajaviitmisvõimalust Turu harukordselt mõnusad pubid. Turu on linn, kuhu võiks ainult pubide pärast sõitagi. Teemapubid Apteek, Kool, WC ja Pank on ehitatud varem vastavaks otstarbeks kasutatud ruumidesse. Tõesti, isegi varasemast avalikust käimlast on Turus saanud kõrts.
  Autor: Tarmo Virki
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Aasia aktsiaturud lõpetasid päeva tõusuga, USA pikaajaliste võlakirjade tootlus tõusis samal ajal viie kuu kõrgeima tasemeni, sest investorid on globaalse majanduse taastumise ja börsifirmade tulemuste osas positiivselt meelestatud, vahendab Reuters.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Läti läheb lukku
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.
Läti valitsus avalikustas plaani, mille järgi kehtestatakse riigis ligikaudu kuuks ajaks ulatuslikud piirangud COVID-19 vastu võitlemiseks, vahendab Läti ringhääling.