• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Toomas aktsiate otsimise paines

  Kuna ligi kõikide aktsiate osakaal on Toomase portfellis strateegilise 10% ümber ja Bally osas on ta hetkel skeptiliselt häälestatud ei jäänud tal muud üle kui endale uusi investeeringuid otsida. See võttis tohutult aega ja närvirakke.
  Esmalt jäi Toomasele silma USAs tegutsev Multimedia Games, millel on üle riigi loodud suur mitmekanaline võrk BetNetTM, mis võimaldab erinevates kohtades asuvatel mänguritel koos jackpot-stiilis mänge mängida. Möödunud aastal Nasdaqi börsil kõige enam (641%) tõusnud Multimedia Games aktsia on selle aasta lõikes omadega nullis. Samas on ta näitajad väga tugevad. Septembris lõppenud majandusaastal kasvas ta käive 121% ja kasum 4 korda. Peale selle ulatus ettevõtte kaalutud omakapitali tootlus 50%ni, võõrvahendeid on tal päris vähe ja ka P/E suhe on vaid 15. Muret tegi Toomasele aga see, et ettevõte käib oma kõige populaarsema bingomänguga kohtuteed. Antud mängu püütakse klassifitseerida sellisesse klassi, mille mängimisel on peal suured piirangud.
  Lisaks sellele jäid Toomasele silma USA tehnoloogiafirma SDS, India sama ala viljeleja Wipro ja Indoneesia Telekom. Raha ta nende eest aga välja käia veel ei tihanud.
  Toomas rääkis möödunud nädalal oma portfellist ka ühe kolleegiga, kes soovitas tal osta sektori liideraktsiaid.
  Kuigi Toomas kaalus igati seda võimalust ei suutnud ta küsimusele vastust leida. Ta arutas, et finantsgigant Citigroupi, tarkvaragigant Microsofti või farmaatsiagigant Pfizeri aktsiaid ostes peaks ta vaevalt muretsema kompanii pankroti pärast, kuid kas investorite hulgas niivõrd populaarsetel väärtpaberitel enam kuhugi tõusta on? Kui investorid lepivad järgnevatel aastakümnetel 5-7% aktsiatootlusega siis tõusuruumi neil muidugi oleks.
  Möödunud nädalal võeti Toomase arvelduskontolt maha väärtpaberite oktoobrikuu hooldustasu 235 krooni ning ta portfell paisus kolmapäeval 1 041 218 kroonini ehk suurimaks kui eales varem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.