Ülar Lauk • 28. november 2002 kell 10:08

Venemaa peaministri arvates on riik liiga palju makse kogunud

Venemaa peaminister Mihhail Kasjanov pole rahul eelarve liiga suure profitsiidiga.

Avades ministrite kabineti istungi, teatas Kasjanov, et 2002.aasta 9 kuuga on eelarvest raha saajad kulutamata jätnud 100 mld rubla eelarvest eraldatud vahendeid. 'Kui vahendid pole ära kulutatud, siis on võimalik, et pole vajadust koguda nii palju makse', märkis Kasjanov.

Võimalik, et järgmisel valitsuse istungil on mõtet vaadelda küsimust maksukoormuse edasisest vähendamisest, arvas peaminister.

9 kuu eelarveülejääk ületas 2 korda valitsuse ootused, teatab ITAR-TASS. Märkides, et 9 kuu eelarvesissetulekud on praktiliselt samal tasemel võrreldes eelmise aastaga - umbes 20% SKTst, kriipsutas valitsusjuht alla, et eelarve täitub vaatamata maksukoormuse mõningale vähendamisele stabiilselt.

<#Newsru.com=http://www.newsru.com/finance/28nov2002/kasjan.html>

Hetkel kuum