Inge Rumessen • 29. november 2002 kell 9:35

Kindlustusseltsid ootavad tööandjatelt suuremat huvi

Elukindlustusseltsid loodavad, et turg on varsti valmis ka tööandjate poolt pakutavateks pensionilahendusteks.

?Eestis käsitletakse tööandjate poolt oma töötajatele sõlmitud pensionilahendusi täna kui erisoodustust,? ütles Ühispanga Elukindlustuse marketingidirektor Aira Tammemäe. ?Seega on elukindlustusturg eelkõige jaekliendile orienteeritud. Eesti ühiskonna tuleviku seisukohalt oleks oluline ühtlustada firmade kaudu tehtavate pensionite ning eralepingute maksusoodustused.?

Tammemäe hinnangul aitaks see oluliselt kaasa Eesti elanikkonna kindlustatusele nii täna kui pensionipõlvele mõeldes. Lihtsustatult ei peaks olema vahet, kas pensionikindlustuse sõlmib minu kasuks tööandja või teen ma seda ise, mõlemal juhul võiks rakendada maksusoodustusi, sest eesmärk on üks.

Hetkel kuum