Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Parteid ootavad valimisnimekirjade esitamisega

  Parlamendi suurparteidest võib vaid Keskerakond esitada oma valimisnimekirja juba järgmisel nädalal, teised kinnitavad, et kiirustada pole põhjust.

  Keskerakonna infojuhi Evelyn Sepa sõnul arutab erakonna valimisnimekirja sel pühapäeval kogunev erakonna volikogu, kirjutab Postimees. Sepp hoidus kinnitamast, kas nimekiri saab pühapäeval lõplikult valmis, kas partei esitab selle valimiskomisjonile kohe esimesel päeval - mis on suure tõenäosusega esmaspäev - ja et nimekirja juhib Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
  ?Eeldada ju võib, aga puhtformaalselt ei ole otsust langetatud,? ütles Sepp viimase kohta.
  Villu Reiljani juhitav Rahvaliit ei häbene kinnitamast, et paneb oma esimehe ka partei üleriigilist nimekirja juhtima. Kuid oma dokumente valimiskomisjoni viima Rahvaliit kohe ei rutta. Ka nemad peavad pühapäeval volikogu koosolekut ja uurivad nimekirja projekti.
  Reformierakonna peasekretär Eero Tohver ütles, et üleriigilist nimekirja juhib peaminister Siim Kallas. Ülejäänud nimed ja valimisringkondade nimekirjad tahab Reformierakond kokku saada esimest korda korraldatavatel sisevalimistel.
  9. detsembril algavad sisevalimised võivad Tohveri sõnul tõsta Reformierakonna valimisnimekirjas kõrgele kohale mitmeid inimesi, kes pole laiemalt tuntud, kuid keda teatakse hästi partei sees. Sisevalimiste teine valimisvoor toimub alles jaanuaris, enne 12. jaanuaril toimuvat Reformierakonna kongressi, mis kinnitab nimekirja lõplikult.
  2.-7. detsembrini toimuvate sisevalimistega paneb oma nimekirja kokku ka parlamendivalimiste uustulnuk Res Publica. Siiski ütleb partei valimiskord, et nimekirja juhib esimees, see on Juhan Parts. ?Number kahe ja ülejäänute puhul on aga võim rahva käes,? ütles partei avalike suhete juht Allar Tankler.
  Isamaaliidu aseesimees Mart Nutt ütles, et neil kinnitab nimekirja erakonna volikogu. Muu hulgas on tarvis ära oodata esimehe valimine 7. detsembri kongressil, sest ka Isamaaliidul juhib üleriigilist nimekirja parteijuht.
  Ka Mõõdukate peasekretär Tõnu Kõiv ütles, et kõigepealt on tarvis uus esimees ära valida - see juhtub juba sel laupäeval Tallinnas. Lõplikult kinnitab Mõõdukate nimekirja volikogu, kuid selle projekti koostamisega tegeleb eraldi valimistoimkond, kuhu partei juhtkonna liikmed ei kuulu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Tõnu Mertsina: ettevõtete kasvuväljavaade halveneb
Ettevõtetel on üha keerulisem suunata oma suureks paisunud kulusid edasi teistele ettevõtetele ja lõpptarbijatele, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Ettevõtetel on üha keerulisem suunata oma suureks paisunud kulusid edasi teistele ettevõtetele ja lõpptarbijatele, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Kristiina Saal: viis soovitust, kuidas leida meeskonda õiged inimesed
Värbamiskuulutuste põhjal pakub sageli tööd maailma ägedaim ettevõte. Selgem sõnum ning oma eripärade tundmine töötab paremini, kirjutab CVO Recruitmenti värbamispartner ja juhtgrupi liige Kristiina Saal.
Värbamiskuulutuste põhjal pakub sageli tööd maailma ägedaim ettevõte. Selgem sõnum ning oma eripärade tundmine töötab paremini, kirjutab CVO Recruitmenti värbamispartner ja juhtgrupi liige Kristiina Saal.
Täna on viimane päev märkida Coopi aktsiaid
Coop Panga uute aktsiate märkimine lõpeb täna kell 16.00. Aktsiate avaliku pakkumise eesmärk on kaasata 15–20 miljonit eurot lisaraha panga edasise kasvu toetamiseks.
Coop Panga uute aktsiate märkimine lõpeb täna kell 16.00. Aktsiate avaliku pakkumise eesmärk on kaasata 15–20 miljonit eurot lisaraha panga edasise kasvu toetamiseks.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kas ennetada tööstressi või tegeleda tagajärgedega?
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Raadiohommikus: gaasi haalamisest ja koroonatestide lõppemisest
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.

Olulisemad lood

Tallinkist läinud finantsjuht: oli sobilik hetk edasi liikuda
"Finantsdirektori positsioonil Tallinkis olin tõesti vaid kaks aastat, kuid minu lahkumise hetkeks oli selge, et kõige sügavam koroonakriisi põhi on ettevõttel seljataha jäetud ning edasised trendid liiguvad õiges suunas," ütles Tallinkist kinnisvaraarendusfirmasse Liven läinud finantsjuht Joonas Joost.
"Finantsdirektori positsioonil Tallinkis olin tõesti vaid kaks aastat, kuid minu lahkumise hetkeks oli selge, et kõige sügavam koroonakriisi põhi on ettevõttel seljataha jäetud ning edasised trendid liiguvad õiges suunas," ütles Tallinkist kinnisvaraarendusfirmasse Liven läinud finantsjuht Joonas Joost.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.