• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Parteid ootavad valimisnimekirjade esitamisega

  Parlamendi suurparteidest võib vaid Keskerakond esitada oma valimisnimekirja juba järgmisel nädalal, teised kinnitavad, et kiirustada pole põhjust.

  Keskerakonna infojuhi Evelyn Sepa sõnul arutab erakonna valimisnimekirja sel pühapäeval kogunev erakonna volikogu, kirjutab Postimees. Sepp hoidus kinnitamast, kas nimekiri saab pühapäeval lõplikult valmis, kas partei esitab selle valimiskomisjonile kohe esimesel päeval - mis on suure tõenäosusega esmaspäev - ja et nimekirja juhib Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
  ?Eeldada ju võib, aga puhtformaalselt ei ole otsust langetatud,? ütles Sepp viimase kohta.
  Villu Reiljani juhitav Rahvaliit ei häbene kinnitamast, et paneb oma esimehe ka partei üleriigilist nimekirja juhtima. Kuid oma dokumente valimiskomisjoni viima Rahvaliit kohe ei rutta. Ka nemad peavad pühapäeval volikogu koosolekut ja uurivad nimekirja projekti.
  Reformierakonna peasekretär Eero Tohver ütles, et üleriigilist nimekirja juhib peaminister Siim Kallas. Ülejäänud nimed ja valimisringkondade nimekirjad tahab Reformierakond kokku saada esimest korda korraldatavatel sisevalimistel.
  9. detsembril algavad sisevalimised võivad Tohveri sõnul tõsta Reformierakonna valimisnimekirjas kõrgele kohale mitmeid inimesi, kes pole laiemalt tuntud, kuid keda teatakse hästi partei sees. Sisevalimiste teine valimisvoor toimub alles jaanuaris, enne 12. jaanuaril toimuvat Reformierakonna kongressi, mis kinnitab nimekirja lõplikult.
  2.-7. detsembrini toimuvate sisevalimistega paneb oma nimekirja kokku ka parlamendivalimiste uustulnuk Res Publica. Siiski ütleb partei valimiskord, et nimekirja juhib esimees, see on Juhan Parts. ?Number kahe ja ülejäänute puhul on aga võim rahva käes,? ütles partei avalike suhete juht Allar Tankler.
  Isamaaliidu aseesimees Mart Nutt ütles, et neil kinnitab nimekirja erakonna volikogu. Muu hulgas on tarvis ära oodata esimehe valimine 7. detsembri kongressil, sest ka Isamaaliidul juhib üleriigilist nimekirja parteijuht.
  Ka Mõõdukate peasekretär Tõnu Kõiv ütles, et kõigepealt on tarvis uus esimees ära valida - see juhtub juba sel laupäeval Tallinnas. Lõplikult kinnitab Mõõdukate nimekirja volikogu, kuid selle projekti koostamisega tegeleb eraldi valimistoimkond, kuhu partei juhtkonna liikmed ei kuulu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.