• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Mobiiltelefoniga saab sauna sooja panna

  EMT plaanib turule tuua uue teenuse, mis võimaldab mobiiltelefoniga sisse ja välja lülitada elektrilisi seadmeid ning kontrollida nende staatust.

  Mobiiliga on näiteks võimalik saun sooja panna või voolumõõtja näit edastada, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Praegu saab mobiiliga seadmeid juhtida kahe teenusega: M2M ja M2M Link. Üks on eelkõige andmesidepakett, teine võimaldab seadmeid vaid sisse lülitada.
  'Uus teenus, nimega KoduKIT, on kontrollerist ning interneti rakendustest koosnev kompleksne teenus, millel on kodu valvekeskuse funktsioon. Teenuse tellijale paigaldatakse koju või kontorisse KoduKITi kontroller, mille kaudu ta saab juhtida seadmeid mobiiltelefoniga või internetist mis tahes maailma punktist,' ütles EMT arendusjuht Urmo Männi.
  'KoduKIT võimaldab näiteks avada distantsilt õueväravat, trepikoja ja garaa?i ust, lülitada etteantud ajaks sisse mis tahes elektriahelaid, näiteks kütte- ja kastmissüsteeme, õuevalgustust, kontrollida valvesüsteemi olekut jne. Samuti on võimalik jälgida ruumide temperatuuri ja selle alusel kütet juhtida ning edastada voolumõõtja näitu,' rääkis ta.
  Männi sõnul on teenus suurte laiendamisvõimalustega. Autoriseerimata ligipääs on välistatud ning saab määrata, kellel ja millal on õigus helistada ja seadmeid juhtida.
  Tema sõnul plaanib EMT uue teenuse osas ka koostööd juhtivate turvafirmadega.
  'EMT teenuse kasutamine on avatud kõikide operaatorite klientidele,' ütles Männi.
  'KoduKITi juhtimine käib lühinumbritele helistades ja internetist. Lülituse kinnitus saabub ekraaniteatena, alarmide korral kõneteate või sõnumina. Samuti saab saata otseteavituse turvafirmasse. Internetis on täielik toimingute logiraamat ning kasutajate haldus,' ütles Männi.
  Sõltuvalt sellest, kas valveseade on juba paigaldatud, maksab KoduKIT 5000?10 000 krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.