Viktoria Korpan • 2. detsember 2002 kell 13:53

PM Online: Pärnus on liikvel valeraha

Pärnu Politseiprefektuur registreeris täna viimase pooleteise kuu jooksul juba kolmanda juhtumi, mil ringlusest tabati võltsitud 500-kroonine.

Eelmised juhused olid 25. oktoobril, mil makstud oli valerahaga Pärnu ühes saunas, ja 26. oktoobril, kui valeraha oli panka jõudnud ühest Pärnu linna kauplusest, teatas Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kukk Postimees Online"le.

Täna politseisse jõudnud rahatäht on samuti pärit kauplusest, kus sellega arvet maksti.

'Rahatähtede puhul on tegemist sellise võltsinguga, mida suudab iga inimene ka ise kontrollida,' märkis Kukk.

Alustada tuleb paberist, mis rahatähtedel on reljeefne, aga võltsingul täiesti sile, libeda pinnaga. Kui õigel paberrahal on hologramm esiküljel, siis käesolevate võltsingute puhul on see kleebisena nii esi kui ka tagaküljel.

Iseloomulik on see, et käesolevate võltsingute puhul on värv laialivalgunud, puuduvad turvaniit ja vesipilt. Kõik rahatähed kannavad numbrit AR484477. Politsei on Kuke sõnul kõigi kolme juhtumi osas alustatud kriminaalmenetlust võltsitud raha kasutamise, vahetamise, edasiandmise või muul viisil käibelelaskmise tunnustel. Karistatakse sellise teo eest rahalise karistusega või kuni viieaastase vangistusega. Pärnu Politseiprefektuur palub kõigist valeraha kasutamise juhtumitest teada anda telefonil (044) 76 657 või pöörduda tasuta lühinumbril 110.

Oodatud on igasugune kuritegude avastamisele kaasaaitav informatsioon ka vihjetelefonile (044) 76 555 või elektronpostiga aadressil vihje@ppp.pol.ee

Hetkel kuum