• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Justkui tõde

  ?Tehnikaülikool arendab ettevõtlust toetusraha abil? (25. 11.) on huvitav lugemine ? sisaldab lendväiteid, mis sagedase tarvitamisega on justkui tõese värvingu omandanud.
  Alustagem algusest.
  ?Reedel andis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus TTÜ-le 14 miljonit krooni ettevõtluseks, mis moodustab ühe osa rohkem kui 800 miljoni kroonisest arendusinvesteeringust.?
  Arendusinvesteering tuleb, mõistagi, paigutada arendusasutustesse. TTÜ sellealane suutlikkus sai testitud siis, kui temaga liideti TA SKB, tippseim Eesti arendusasutuste hulgast. TTÜ pikaldane asjaajamine ja masendav ükskõiksus viisid selleni, et mõneti languse teele asunud kunagine teovõimas kooslus lasti sootuks laguneda.
  ?... Spinno programmi eesmärk on muuta Eesti ülikoolide teadustoodang müügikõlblikuks.?
  Müüdav toode tuleb ennekõike arendusfirmast. Eelmises lõigus oli just juttu, mis sai olukorrast, kus TTÜ-l tekkis käepärane võimalus teadustoodangut müügikõlblikuks vormida.
  ?...TTÜ loodab riiklike rahasüstide toel ja ettevõtete huvi korral teadustööde mahtu viiekordistada.?
  Tore, aga samas on teada, et Eesti üks hädasid seisnebki selles, et teadus- ja arendustööde rahastamise suhe on metsikult paigast ära, ja just teaduse kasuks (kust müüdavat tulemit ei tule) ja arenduse kahjuks (kust müüdav toode tuleb). Niisiis ? samas vildakas suunas edasi ?!
  ??Teadlastelt ei saa eeldada, et nad oleks rahastamistaotluste kirjutamises, müügis ja lepingute koostamises tugevad,? ütles Ardo Kamratov, TTÜ teadus- ja arendusosakonna juhataja.? Asjatu mure, sest seda neilt ei nõutagi.
  Peale kõige eelneva kumab loost läbi arusaam, nagu toimiks veel praegugi kunagine lihtne lineaarne skeem: teadus?arendus?tootmine.
  Teiseks. Tundub, et asjaosalised loodavad müüa seda, mi-da neil parajasti on ja mida parajasti müüa tahavad. Praegu ütleb siiski turg, mida, kui palju, mis hinnaga ja kaua üldse müüa saabki. Probleemi lahendamise esimene samm olevat selle selge sõnastamine. Loodan, et seda sai mingil määral siinkohal tehtud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA tööturu numbrid valmistasid pettumuse
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
USAs loodi novembris oodatust enam kui kaks korda vähem töökohti, selgub värskest tööturu raportist.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.