• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolmandik Eesti arvutimüüjaid pakub uue arvutiga piraattarkvara

  Eesti arvutimüüjate juures Microsofti kampaania käigus kontrolloste teinud üliõpilastele pakuti 30% juhtudest piraattarkvara.

  Kampaania viidi läbi kolmes Balti riigis korraga ning võrreldes Läti ja Leeduga on Eestis olukord parem - Leedus pakuti piraattarkvara 33% ja Lätis koguni 68% juhtudest.
  Kampaania Mystery Shopper käigus külastasid üliõpilased arvutikauplusi, et kontrollida, millist tarkvara pakutakse müügiks uue arvutiga. Eestis külastati orienteeruvalt 100 arvutimüüjat, Lätis oli kontrollitud firmasid orienteeruvalt 200 ning Leedus üle 300.
  Firmadest, kust leiti teadlikku ja järjekindlat autoriõiguste rikkumist, on teatatud tarkvara autoriõiguste kaitse organisatsioonile BSA. Firmad, mis tegutsevad seadustele vastavalt, saavad Microsoftilt tänukirja ja kingituse.
  'Meie külastuste tulemused olid mõtlemapanevad ja kohati vägagi häirivad. Leidus kauplusi, kus müüja või tehnik pakub võimalust saada oma arvutisse saja krooni eest ükskõik milline soovitud programm. Leidus ka kauplusi, kus piraattarkvara oli avalikult müügil,' kirjeldas tulemusi Microsofti tooteturundusjuht Pilkku Aasma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakond kaotas pealinnas ainuvõimu
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Keskerakond valimised pealinnas küll võitis, kuid kaotas pikki aastaid kestnud ainuvõimu. Pealinna volikogu saab olema kirju.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.