Ülo Toomsalu • 3. detsember 2002 kell 8:36

Pärnu PM: Kelder pürgib Keskerakonna nimekirjas Riigikogusse

Reformierakonna hüljanud eelmine Pärnu linnapea Einar Kelder kandideerib Keskerakonna nimekirjas Riigikogusse.

Kelder loodab sel moel aidata kaasa Pärnu haigla valmisehitamisele. ?Kui Savisaar midagi lubab, siis ta seda teeb,? rääkis suvel Reformierakonnast lahkunud Kelder Pärnu Postimehele. ?Seda, mida lubas rahandusminister Kallas, peaminister Kallas enam ei teinud.?

Kelder on kindel, et selliste skeemide kaudu, nagu Reformierakond jutustab, Pärnu haigla ei valmi. ?Haiglat tuleb teha riigieelarve kaudu,? lausus ekslinnapea. Samasugusel seisukohal on maavanem Toomas Kivimägi, kes veel pole ühegi erakonnaga liitunud.

Keldrile tegid ettepaneku oma nimekirjas Riigikogusse kandideerida ka Rahvaliit ja Res Publica. ?Oleme Keskerakonnaga Pärnus kaks aastat tööd teinud ja asjad on ilusasti laabunud,? põhjendas ekslinnapea Keskerakonna kasuks otsustamist.

Keldri hinnangul ei ole Keskerakond vasakpoolne partei, vaid ajab tsentripoliitikat. Üleeile, kui ta Keskerakonna liidri Edgar Savisaarega maksupoliitikast ja paljudest muudest asjadest rääkis, olevat jõutud konsensusele: maksupoliitika muutmist ei tohi otsustada üks erakond, vaid see tuleks panna referendumile.

Küsimusele, mitut kohta ta kaheksamandaadilisest Pärnumaa ringkonnast Keskerakonnale prognoosib, vastas ekslinnapea, et kolme kindlasti. ?Need võivad olla näiteks Pikaro, Soosaar ja Tammekivi,? pakkus ta.

Hetkel kuum