4. detsember 2002 kell 22:00

Microsoft peletab kliente eemale

Kõigepealt viskab Microsoft arvutiostjale nööri kaela ja tõmbab pingule, seejärel tahab teada, kuivõrd tema ?ohvri? elutegevus on veel võimalik ? esmalt tegi ettevõtetele tarkvara ostmise ligi kaks korda kallimaks ja siis saatis katseostjad oma teo mõju uurima. Mõju oli laastav. Selgus, et 30% Eestis poodides pakutavast tarkvarast oli piraat. Leedus ja Lätis oli olukord veel hullem (33% ja 68%). Muidugi on küsitav, kui seaduslik on katseostjate kasutamine ? tundub kahtlaselt jälitustegevuse eritoimingu moodi olevat. Teisalt ? piraat on piraat, selle ostmine ja kasutamine on ebaaus ja karistatav, hoolimata sellest, kas selle tootja kasutab kurjasti oma monopoolset seisundit või mitte. Võimalik on siiski jääda ausaks ning teha ka oma töö ära... vabatarkvara kasutades.

Hetkel kuum