• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA autotootjate müügimaht langes novembris järsult

  Kõik kolm USA suurt autotootjat teatasid eile järsust müügimahtude langusest möödunud kuul, kirjutas uudisteagentuur CBS.

  General Motorsi Põhja-Ameerika müügimaht kahanes möödunud aastaga novembriga 18%, Ford Motorsil 17% ja Chrysleril 12%.
  Möödunud aasta novembris oli autode ja veokite müük USAs väga tugev, kuna hiljuti toimunud terrorirünnaku tõttu õhutati autode ostmist agressiivselt igasuguste soodustustega.
  ?Võrdlust väga tugeva möödunud aasta novembriga on raske teha,? ütles General Motorsi Põhja-Ameerikaga müügi asepresident Bill Lovejoy. ?Üldiselt oli meie müügimaht korralik,? lisas ta.
  Sama tõdes ka Lovejoy ametivend Jim O"Connor Ford Motorsis kes ütles: ?Üldiselt oleme me optimistlikud järgmiste kuude väljavaadete osas, kuna tarbijate häälestus on jäänud positiivseks. Me liigume selles suunas, mis võimaldab meil 2002. aasta lõpetada suurema turuosaga kui me aastat alustasime.?
  Aasta alguse 19%st turuosa on Ford novembriks tõstnud 21%ni.
  Ford teatas aga ühes positiivse uudisega, et alandab Põhja-Ameerikas oma neljanda kvartali tootmisplaani, et vältida laovarude kuhjumist. Tõrva lisas tulla veel ka ettevõtte jutt, et ta ootab selle aasta kasumiks enne erakorralisi kulusid 0,40 dollarit aktsia kohta, samas kui analüütikud olid temalt oodanud keskmiselt 0,47 dollarist aastakasumit.
  Uudis oli Wall Streetile suureks üllatuseks, mida kajastas ka autotootja väärtpaberi 13%ne kukkumine.
  Järgmise aasta esimeses kvartalis loodab Ford toota Põhja-Ameerikas üks miljoni sõidukit, mis on 6% rohkem kui käimasoleval kvartalil, kuid 5% vähem kui möödunud aasta samal ajal, kui ettevõtte kasvatas oma laovarusid.
  General Motors seevastu tõusis napilt oma neljanda kvartali Põhja-Ameerika tootmismahte ja loodab ka 2003. aasta esimeses kvartalis toota 3,5% rohkem sõidukeid kui möödunud aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.