• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturg sulgus reedel plussis pärast uudisterohket päeva

  USA aktsiaturg sulgus reedel plussis pärast uudisterohket päeva.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis <GR#US.^DJI> 0,26% 8646 punktile, Nasdaq <GR#US.^IXIC> 0,83% 1422 punktile ning laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> 0,63% 912 punktile.
  Enne reedest aktsiaturu avanemist tuli äärmiselt negatiivne uudis tööpuuduse kasvust 6 protsendile, mis oli oodatust suurem. Viimati oli nii kõrge tööpuudusmäär aprillis, mis on ühtlasi ligi 9 aasta kõrgeim tase ning on USA keskpanga taluvuspiiril.
  Aktsiaturu avanemise paiku tuli pommuudis USA Rahandusministeeriumist. Rahandusminister O?Neill teatas tagasiastumisest, mis jõustub paari nädala jooksul. Peatselt esitas lahkumisavalduse ka Valge Maja majandusnõunik Lawrence Lindsay. Oletatakse, et lahkumise taga on president Bushi soov vabaneda ebapopulaarsetest majandusjuhtidest pärast ebaõnnestunud Bushi majanduspoliitikat.
  Põhjus, miks aktsiaturg lõpetas päeva plussis pärast päevaalguse kukkumist oli see, et investeerimisringkondades ei sallitud eriti O?Neilli. Spekuleeriti, et uus liider on kindlasti parem. Uuelt mehelt oodatakse dividendide topeltmaksustamisest loobumist.
  USA administratsioonist pärit kuulduste järgi saavat O?Neilli mantlipärijaks raudteefirma CSX <GR#US.CSX> nõukogu esimees John W. Snow, kes oli näiteks Wall Street Journalile väikestviisi üllatus. Leht avaldas 10 nime sellele kohale, kuid Snow?d nende seas polnud. Washington Post Snowlt intervjuud ei saanud. Snow pole veel kindel kanditaat, rahandusministri teeb teatavaks president.
  Wall Street Journal spekuleeris, et Bushi majandusnõunikuks saab Stephen Friedman. Friedman on investeerimispanga Goldman Sachs nõukogu liige <GR#US.GS>. Samuti on ta tegev maailma suurima jaemüügigigandis Wal-Mart Stores <GR#US.WMT> ja kodulaenude väljastaja Fannie Mae?s <GR#US.FNM>.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Tesla ületas käibe- ja kasumiootusi
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
Tesla suutis kolmandas kvartalis nii käibe- kui kasumiootusi ületada. Samas mainiti, et tarneahelaga seotud probleemid võivad nende kasumimarginaalid surve alla panna, vahendab Reuters.
CybExer: Töötaja on väärt head palka ja suurepärast motivatsioonipaketti
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
CybExer Technologies OÜ lahendab nii maailma juhtivate suurriikide kui ka korporatsioonide küberjulgeoleku probleeme, pakkudes kõige keerulisemaid õppusi, testkeskkondi oma küberharjutusväljal ja arendab selle tarbeks tarkvara. Hetkel on lisaks käsil hoopis teistsugune väljakutse – leida häid töötajaid.
Tootjahinnad kasvasid septembris üle 19% Ekspordihinnad kasvasid samas taktis
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta septembris võrreldes augustiga 2,8% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 19,2%.