Romet Kreek • 9. detsember 2002 kell 22:00

Vietnami kohvifarmerid üritasid turgu üle kavaldada

Maailma suurima robusta-kohvi eksportööri Vietnami farmerid üritasid turgu üle kavaldada. Vietnamis on kohvikoristus periood alles pooleli. Kuna teenida sooviti rohkem, kui hiljutised kohvihinnad lubasid, otsustati kohvi müügiga viivitada, lootes, et seetõttu väheneb pakkumine. Nüüd on tootjad muutunud närviliseks. Nende meetmeid pole saatnud edu. Kohvi hind on nii Aasias kui Londonis LIFFEl langenud.

Londonis on hakatud Vietnami robustamüügipaanika kartuses pikki futuuripositsioone sulgema. Robusta jaanuarilepingu hind langes 16 dollari võrra ehk 2% 775 dollarile tonnist.

"Vietnami farmerid kardavad ja müüvad kartuses, et hinnad LIFFEl jätkavad langust," ütles üks kaupleja. Ta lisas, et farmerid viivitasid saagi müügiga lootes saada paremat hinda. Lõpmatuseni ei saa nad saagi müügiga viivitada. Müügiks pole palju aega ? tuleval kuul tuleb turule India saak.

Hetkel kuum