Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Alkoholikampaania kesklinna kioskis

  Kui fotograafi silmanud kiosköör üritas müügikohta kiiresti sulgeda, siis eile käis reklaamikampaania täie hooga edasi. Reklaamitav hambaeliksiir Ulõbka (vene k. ? naeratus) seisis koos odekolonnidega, rahvasuus vaarika- ja sidrunimaitselisega, kioski esiküljel. Asukoht karastusjookide taga lisas kuuluvust jookide, mitte hügieeni- või parfümeeriatoodete hulka.
  Alkoholi reklaamiv kiosk töötab R-Alko kaubamärgi all ja kuulub OÜ-le Amintor. R-Alko kioske tegutseb Tallinna kesklinnas kaks ja Nõmmel viis, lisaks omab ettevõte kauplusi ja kohvikut.
  Amintori juhataja Marko Vahtra lükkab vestlust ajakirjanikuga edasi, põhjendades, et on parasjagu hõivatud. Hiljem, kuuldes jälle ajakirjanikust, katkestab kõned kibekähku.
  Hambaeliksiiri Ulõbka maaletooja, OÜ Laminto juhataja Jüri Svintitski ei soovi lahja alkoholi müügi keelust tulenenud äri kasvust rääkida. Ta ütleb, et nemad hambaeliksiiri ja odekolonne ei müü ja soovitab helistada hiljem. ?Helistage kell kaks,? kordab Svintitski ka peale selgitusi, et ajakirjanik on selleks ajaks loo juba toimetajale edastanud.
  Tänavakaubanduses müüdavatest markidest toob Laminto maale Dolina Aromatov sarja vaarikaaroomiga lõhnavett, odekolonni Troinoi ja hambaeliksiiri Ulõbka. Hambaeliksiir sisaldab 66 piiritust, ravimtaimeekstrakte ja sidrunhapet. Ühe etiketikujunduse paremas ülanurgas ilutseb sini-must-valge lipuke. Seesama kujundus, on äravahetamiseni sarnane hambaeliksiiri Leda etiketi kujundusega, mida toob kirjade järgi maale OÜ Acerra. Isegi sini-must-valge lipuke nurgas langeb kokku.
  Krediidiinfo andmetel oli kaubanduse, toitlustamise, transpordi ja tootmisega tegeleva Laminto 2001. aasta netokäive 15,5 mln krooni ja puhaskasum 0,4 mln krooni. Ettevõttes töötas bilansipäeva seisuga 20 inimest. Jaemüügiga tegelev Amintor ei olnud äriregistrile 2001. aasta majandusaasta aruannet esitanud. 2000. aasta aruande järgi oli ettevõtte netokäive 19,6 mln ja puhaskasum 4,9 mln krooni. Ettevõttes töötas 9 inimest.
  Tallinna kioskitest on valida rohkem kui kümne etiketikujundusega kanget alkoholi. Sügiskuude jooksul, mil lahjat alkoholi kioskid enam müüa ei tohi, on ca 60-protsendilise alkoholisisaldusega vaarika- ja sidrunilõhnavetele lisandunud mustsõstra- ja piparmündiveed. Ulõbkat ja Ledat degusteerinud inimesed väidavad, et ravimtaimeekstrakte sisaldavad hambaeliksiirid ei erine konjakitest millegi muu, kui kaubamärgi maine poolest.
  Tallinna Ettevõtlusameti direktor Eero Kosk ütles, et linnavalitsus on hambaeliksiiri- ja odekolonnireklaami suhtes võimetu. Kuna seaduse järgi ei ole tegu alkohoolsete jookidega, tohib nii hambaeliksiiri kui ka odekolonni kioskites vabalt reklaamida.
  ?Kodanikuna saan ma probleemist suurepäraselt aru, kuid nii palju või nii vähe, kui probleemi on võimalik lahenda läbi kaubanduskorralduslike meetmete, on see riigivõimu ehk riigikogu kui seaduseandja ja vabariigi valitsuse kui määruseandja küsimus,? lisas Kosk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Karl-Eduard Salumäe: kasutatud autode turg on nagu mingi kentaur
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mis iganes põhjustel paistab visalt kaduma siinse ostjaskonna valmidus kahtlastele autoärikatele raha tassida, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Krüptomaailmas toimus oluline uuendus. Mida see toob investorile?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Etheriumi plokiahela tänavu 15. septembril toimunud merge on aasta üks suurimaid uudiseid krüptovaldkonnas. Mida see tähendab ja mida on investoritel oodata?
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
EAS suunab 15 miljonit rakendusuuringute toetuseks
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.
EAS avab rakendusuuringute programmi (RUP) uue toetusvooru arendusprojektide elluviimiseks. Toetuse eelarve on 15 miljonit eurot.

Olulisemad lood

Trükitööstuse analüüs: pakenditootjad kriisidest puutumata, teised otsivad uusi võimalusi
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.
Trükikodade müügitulu taastus mullu küll osaliselt koroonakriisist, kuid jäi siiski aastate 2017–2018 tasemele. Pakenditootjate müügitulu kasvab seevastu pidevalt ega ole kriisidest seni suuremalt pihta saanud, kirjutas ülevaates Eesti Trüki- ja Pakenditööstuse Liidu arendusnõunik Kati Rostfeldt.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.